Revoltele din închisori iau amploare! Un deţinut din Penitenciarul Bistriţa a încercat să se sinucidă, iar în Dâmboviţa şi Bacău au fost incendiate saltele şi materiale textile

  • Nicoleta Ungureanu
  • 14 iulie 2016
  • Social

Revoltele din închisori încep să se agraveze, deși numărul greviștilor este în scădere față de ziua anterioară. Un deţinut aflat în Penitenciarul Bistriţa a încercat să se sinucidă, joi dimineaţa, în timp ce colegii lui încă protestau pe acoperiş, conform Mediafax.

Deținutul care a încercat să se sinucidă a fost transportat la Bistriţa-Năsăud unde a fost supus unor investigaţii medicale.

„În secţia de primiri urgenţe a spitalului a fost adus un bărbat, suspect de tentativă de suicid prin spânzurare, în urma investigaţiilor medicale stabilindu-se că acesta a suferit o luxaţie cervicală. I s-a recomandat să poarte un guler cervical moale şi va fi dus, sub escortă, pentru un consult psihiatric la Secţia de Psihiatrie a Spitalului de Urgenţă Bistriţa-Năsăud”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, dr. Mihaela Mastan.

Incidentele nu au lipsit nici din penitenciarele Mărgineni, judeţul Dâmboviţa, şi Bacău, unde mai maulți deținuți au incendiat, joi dimineaţă, saltele şi materiale textile.  În urma incendiului, nu au fost înregistrate victime, iar flăcările au fost lichidate imediat. Totodată, unii puşcăriaşi au aruncat cu obiecte în angajaţii închisorii.

Situația stă în felul următor: la Penitenciarul Iaşi – 124 deţinuţi au refuzat hrana, la Penitenciarul Poarta Albă – doi deţinuţi, la Penitenciarul Oradea – trei deţinuţi, la Penitenciarul Miercurea Ciuc -15 deţinuţi, la Penitenciarul Giurgiu – un deţinut, la Penitenciarul Bucureşti Jilava – şase deţinuţi, la Penitenciarul Tulcea – 68 deţinuţi, la Penitenciarul Bistriţa- 133 deţinuţi, la Penitenciarul Deva – şase deţinuţi, la Penitenciarul Aiud – 27 deţinuţi, la Penitenciarul Bacău- 43 deţinuţi, la Penitenciarul Mărgineni – 45 deţinuţi, la Penitenciarul Arad – un deţinut, iar la Penitenciarul Târgu Mureş – 10 persoane aflate în arest preventiv au refuzat hrana.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *