Ultimele Știri

Revoltă la Timișoara

Până și unii edili își dau seama de incompetența Guvernului însă puțini au curajul să recunoască public acest lucru. Primarul Timișoarei își arată nemulțumirea față de atitudinea Guvernului printr-un miting de protest.

Supărat că Guvernul nu se ține de promisiunile făcute, și după multe încercări eșuate, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, nu se lasă învins de sistemul dezamăgitor care ne conduce. Acesta a discutat cu oficialii Guvernului depre centura de care Timișoara are nevoie. Se pare că a primit promisiuni din partea oficialilor de la București însă acestea nu s-au materializat.

Indignat de indolența Guvernului, Nicolae Robu, s-a gândit să inițieze un mitig de protest, pentru a atrage atenția asupra nevoii urgente pentru construirea centurii ocolitoare, un centru intermodal și o autostradă de legătură cu Belgradul. El este încrezător că mulți timișoreni îl vor urma și astfel Guvernul nu va putea trece cu vederea peste problemele Timișoarei.

nicolae-robu-revoltat

”Nu putem sta pasivi, să trimitem doar hârtiile de la guvern şi să criticăm atitudinea guvernului, cred că va trebui să ne arătăm nemulţumirea printr-un un miting de protest faţă de atitudinea guvernului vizavi de câteva obiective de interes major pentru Timişoara. Nimeni nu are dreptul să ignore Timişoara şi mai ales într-un asemenea hal. Mă irită subiectul şi pentru că de la începutul mandatului am discutat despre asta şi mereu am avut promisiuni. Iată că nimic nu se materializează, s-a ajuns deja la întârzieri din cauza incompetenţei. Dacă atâta incompetenţa există la nivelul guvernului României, încât nu se pot înţelege lucrurile elementare precum acesta – un centru intermodal la Timişoara trebuie să fie în vecinătatea aeroportului şi a autostrăzii. Timişoara are nevoie de centură, trebuie să fie legată de Serbia prin autostrada şi am putea continuă. Nu putem prelua să facem din fonduri proprii intermodalul, nu puteam astupa pe bugetul local. Şi aşa ne-am încărcat cu angajamente cu finanţare din bugetul local”, a declarat primarul Timișoarei.

Pentru a fi sigur că la mitingul de protest timișorenii vor participa în număr mare, edilul așteaptaă ca vremea să se îndrepte pentru a putea organiza evenimentul.

”Mitingul nu ştiu când să aibă loc. Nu mi-aş dori să ajungem la miting, dar, dacă guvernul nu va reveni şi nu va include în priorităţi şi centura Timişoarei, această e nevoia cea mai stringentă, atunci va trebui să ieşim în stradă. Îmi pare rău că am ajuns să vorbesc despre aşa ceva. Nu suntem în campanie electorală, am fi putut face un astfel de miting în campanie, dar ne-am abţinut. Acum nu am nicio reţinere să chem timişorenii la miting. Urmează să avem nişte interacţiuni cu guvernul. Sunt adeptul rezolvării problemelor prin comunicare. Mitingul nu trebuie înţeles ca presiune, ci că un argument în plus. Dacă ies 20.000 de timişoreni şi spun acolo că e nevoie de Centură, nu cred că mai e nevoie de alte lămuriri. Ar fi o dezamăgire dacă ar ieşi în stradă mai puţin de 20.000 de timişoreni. Mitingul ar putea avea loc în câteva săptămâni. Trebuie să găsim o perioadă favorabilă meteo”, a mai spus primarul.

Unde a ajuns țara noastră, dacă până și primarii trebuie să recurgă la măsuri extreme pentru ca Guvernul să se țină de promisiuni? Unde vom ajunge? 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*