Ultimele Știri

Retragere parțială a trupelor israeliene din Gaza

Trupele terestre au început duminică să se retragă din Fâșia Gaza, în paralel cu finalizarea de către Israel a operațiunilor de distrugere a tunelurilor palestiniene, dar raidurile aeriene au continuat, provocând moartea a cel puțin 15 palestinieni, relatează DPA.

Postul de radio al armatei israeliene a transmis că majoritatea trupelor combatante au revenit pe teritoriul israelian, dar responsabilii citați au subliniat că o parte din soldați vor rămâne în poziții-cheie și vor avea suport aerian masiv. Aceștia au adăugat că se așteaptă ca demolarea tunelurilor să fie finalizată în următoarele 24 de ore, blocând astfel accesul militanților palestinieni în Israel în scopul uciderii sau capturării de militari sau civili.

Premierul Benjamin Netanyahu a afirmat că, ‘după ce distrugerea tunelurilor se va încheia, Forțele de apărare israeliene se vor repoziționa pentru continuarea campaniei noastre conform cerințelor de securitate’. „Ne vom redesfășura pe poziții care ne sunt convenabile pentru a reduce presiunile la adresa soldaților noștri. Dar vom continua campania până când ne vom realiza obiectivele”, a spus prim-ministrul israelian.

În ce-l privește, purtătorul de cuvânt al Hamas, Abu Zuhri a declarat că Israelul va „plăti un preț” indiferent dacă rămâne în Gaza, se retrage sau alege să negocieze.

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*