Una dintre cele mai importante restricţii în traficul din Capitală este cea din Piaţa Constituţiei, unde se organizează Salonul Auto Moto şi Parada Maşinilor şi Motocicletelor de Epocă. Aici, în perioada 22 aprilie, ora 22:00 până pe 24 aprilie 2016, ora 23:00, traficul rutier va fi restricţionat pe bulevardul Libertăţii şi pe bulevardul Unirii, porţiunea dintre Piaţa Unirii şi Piaţa Constituţiei.

Sâmbătă, în Capitală, o altă restricţie este pe strada Amintirii din cartierul Chitilei. Aici va fi organizat evenimentul I love Sport – Jocurile Cartierului pentru încurajarea activităţilor recreative şi sportive în aer liber.

Tot sâmbătă, în intervalul 16:00 – 18:00, se va desfăşura o procesiune religioasă cu prilejul sărbătoririi „Floriilor” iar traficul ar putea fi deviat pe traseul dintre Mănăstirea Radu Vodă şi Catedrala Patriarhală.

De la ora 15:30, sâmbătă, va fi organizat un tur ciclist în Capitală cu plecare din Parcul Herăstrău – Piaţa Victoriei – Pasajul Basarab. Apoi bicicliştii vor pedala spre Podul Izvor şi se vor deplasa pe Splaiul Independenţei, până în Parcul Tineretului. Poliţia Rutieră anunţă că, pe perioada în care bicicletele se vor afla pe carosabil, vor fi restricţii de trafic.

Ziua Forţelor Terestre din Armata Română este sărbătorită şi sâmbătă, după un şir de ceremonii organizate pe parcursul întregii săptămâni. Un bloc de paradă militară va defila prin Capitală începând cu ora 20:00 de la Monumentul Eroilor Români Căzuţi la Datorie din apropiere de Palatul Copiilor. Militarii vor mărşălui cu torţele aprinse pe bulevardul Cantemir, I C Brătianiu, Piaţa Unirii, Şoseaua Cotroceni, Drumul Taberei. Şi în acest caz vor fi restricţii de scurtă durată pentru deplasara blocului de paradă militară.