Restricții de trafic în Capitală: Transportatorii organizează un protest care va scoate în stradă 5.000 de vehicule

Transportatorii rutieri organizează, joi, un protest atât în Capitală, cât și în întreaga țară. Aproximativ 5.000 de vehicule vor ieși pe străzile Bucureștiului, la nivel național cifra ajungând la 100.000.

Protestul se organizează în fața Guvernului, începând cu ora 9:00. Potrivit preşedintelui COART, Vasile Ştefănescu, cererea de autorizare a protestului a fost aprobată de Primăria Municipiului Bucureşti.

Începând cu ora 05.00 a acestei dimineți, circulaţia este restricţionată pe Şoseaua Kiseleff, de la Piaţa Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei şi de la Piaţa Arcul de Triumf până la Piaţa Presei, circulaţia fiind permisă pe Strada Arhitect Ion Mincu.

De asemenea, s-a organizat şi o reorganizare a traficului pe două benzi pe sens în faţa clădirii Guvernului, între Bulevardul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv Bulevardul Lascăr Catargiu. Întreg traficul din zonă este deviat pe Calea Victoriei, Bulevardul Ion Mihalache, Strada Buzeşti şi Bulevardul Lascăr Catargiu.

Transportatorii au decis să iasă în stradă,  în ciuda faptului cp Guvernul a decis îngheţarea preţului primelor de asigurări obligatorii pentru o perioadă de şase luni

”Ordonanţa de urgenţă adoptată astăzi va fi publicată de Ministerul Finanţelor, care este iniţiatorul acestei ordonanţe de urgenţă. Deci textul ordonanţei se va regăsi pe siteul MFP, textul final, adoptat în şedinţa de Guvern, acolo unde transportatorii pot vedea forma finală a OUG, care va merge spre publicare la Monitorul Oficial. Încercăm ca transportatorii să poată vedea textul adoptat al ordonanţei, să observe dacă ceea ce s-a discutat dimineaţă, împreună cu reprezentanţii Guvernului, ASF şi ai Consiliului Concurenţei se regăseşte în textul ordonanţei adoptate. Publicarea în Monitorul Oficial, e o procedură, poate dura câteva ore”, a precizat Iolu.

Protestul se va încheia în jurul orei 15:00.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *