Ultimele Știri

Republica Moldova va primi gaz mai ieftin în 2015 din Rusia

Republica Moldova va plăti mai puţin pentru gazul rusesc furnizat de Gazprom. La această înţelegere au ajuns, astăzi, ministrul Economiei de la Chișinău, Andrian Candu şi vicepreședintele Companiei Gazprom, Aleksandr Medvedev.

„Este o realizare, un efort depus. S-a semnat prelungirea contractului de tranzitare a gazului, ceea ce însemnă că stabilitatea în securitatea energetică este realizată. Preţul de bază prevăzut este de aproximativ 332 de dolari, ceea ce este la fel o realizare.”, a conchis ministrul Economiei, Andrian Candu.

Astfel pentru primele două semestre ale anului 2015, Republica Moldova va achita de 331,8 de dolari pentru o mie de metri cubi, prețul gazului rusesc va fi de anul viitor cu 45 de dolari mai ieftin.

„Au fost semnate două contracte adiţionale pentru furnizarea şi tranzitarea gazelor prin Moldova. Preţurile au fost stabilite după condiţiile actuale ale pieţei produselor energetice„, a explicat vicepreședintele Companiei Gazprom, Aleksandr Medvedev.

Republica Moldova, dependentă în totalitate de gazul rusesc, achita până acum un preț mult mai mare decât România, 374 de dolari pentru o mie de metri cubi, cu 24 de dolari mai scump, iar, astăzi, cei doi oficiali au parafat un acord prin care gazul furnizat va fi mult mai ieftin. Coincidență sau nu, dar peste câteva săptămâni vor avea alegeri parlamentare peste Prut.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*