Ultimele Știri

Republica Moldova şi Transnistria au stabilit măsuri pentru reluarea negocierilor

transnistria rep moldova

Republica Moldova şi Transnistria au stabilit măsuri pentru reluarea negocierilor care sunt întrerupte din anul 2014, anunţă oficiali citaţi de site-ul agenţiei Tass.

„Suntem pregătiţi să ne aşezăm la masa negocierilor pentru a discuta fără rezerve probleme din relaţiile bilaterale. În acest sens, am convenit să intensificăm activităţile grupurilor de lucru, care lucrează pentru soluţii la nivel interdepartamental”, a declarat vicepremierul moldovean George Bălan după întâlnirea cu Vitali Ignatiev, ministrul de Externe al regiunii separatiste Transnistria.

Bălan a notat că relaţiile dintre Chişinău şi Tiraspol s-au deteriorat semnificativ de la întreruperea negocierilor în formatul 5+2. Chişinăul aşteaptă din partea Tiraspolului concesii în privinţa facilitării libertăţii de circulaţie şi accesului la terenuri în Transnistria.

Vitali Ignatiev a menţionat solicitări referitoare la încetarea acţiunilor penale care vizează membri ai Administraţiei transnistrene.

Ignatiev a precizat că Tiraspolul şi Chişinăul au stabilit menţinerea cu regularitate a contactelor şi reluarea, în aprilie, a lucrărilor comisiilor în formatul 3+2 (OSCE, Rusia, Ucraina, UE şi SUA). O decizie privind reluarea negocierilor în formatul 5+2 va fi luată mai târziu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*