Ultimele Știri

Republica Moldova în pragul unor noi alegeri parlamentare?

Republica Moldova nu se simte deloc bine în urma alegerilor parlamentare din 3o noiembrie 2014. Partidele proeuropene de la Chișinău nu au reușit să ajungă la un acord în ceea ce privește structura noului executiv. 

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, avertizează fracțiunile parlamentare că vor trebuie să desemnze candidatul la funcția de prim-ministru în cel mai scurt timp, altfel poate interveni procedura declanșării de alegeri anticipate. Președintele Moldovei va începe consultările cu partidele politice chiar de astăzi la Reşedinţa de Stat.

În după-amiaza zilei, Nicolae Timofti se va întâlni cu reprezentanţii fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiştilor. Potrivit legislaţiei, candidatura premierului va fi anunţată de şeful statului doar după consultarea tuturor partidelor reprezentate în Legislativ. După desemnare, candidatul va avea la dispoziţie 15 zile pentru a-i prezenta pe membrii viitorului Executiv.

În cazul în care componenţa cabinetului de miniştri nu obţine, de două ori consecutiv, vot de încredere din partea majorităţii parlamentare, şeful statului dizolvă Legislativul şi sunt organizate alegeri anticipate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*