Ultimele Știri

Republica Moldova a rămas din nou fără GUVERN

valeriu strelet

Partidul Democrat condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc s-a aliat cu comuniștii de la PCRM și socialiștii lui Dodon(PSRM), pentru a dărâma guvernul condus de Valeriu Streleț. 

Moțiunea de cenzură a întrunit 65 de voturi. Liberal-democrații lui Streleț au votat împotrivă, iar liberalii s-au abținut.

Dacă în cazul socialiștilor și comuniștilor era clar că moțiunea va fi susținută, atunci democrații, care-i solicitaseră demisia lui Streleț încă de ieri, și-au motivat votul prin faptul că Streleț ar fi „complice” cu președintele PLDM Vladimir Filat.

Într-un discurs de la tribuna Parlamentului, Lupu l-a acuzat pe Streleț că prin solicitarea demisiei directorului CNA încearcă să-l „salveze” pe Filat. De asemenea, acesta le-a reproșat liberal-democraților că nu au dat dovadă de flexibilitate și au refuzat să accepte cooptarea la guvernare a grupului de deputați independenți ai lui Iurie Leancă.

Chiar dacă au susținut moțiunea, cei din Partidul Democrat i-au îndemnat pe liberal-democrați să se așeze imediat la masa de negocieri pentru „constituirea unei noi alianțe proeuropene”.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*