Ultimele Știri

Republica Cehă, țara de tranzit a teroriștilor care se deplasează spre Franța

Republica Cehă ar putea reprezenta principala țară de tranzit a ateroriștilor care se deplasează spre Franța, a indicat joi premierul ceh Bohuslav Sobotka, referindu-se la un raport al serviciilor de informații din țara sa.

Acesta a declarat că dispune de informații care demonstrează că Praga este folosită ca loc de tranzit.

”Dispunem de indicii, prin efortul serviciilor noastre de informații, că Praga, Republica Cehă, este utilizată ca loc de tranzit”, a declarat la Odolena Voda (suburbia nordică a capitalei cehe) primul ministru ceh, citat de agenția CTK.

Sobotka a atenționat că nu este vorba doar de această țară: ”Dar nu este vorba doar de Republica Cehă”, a adăugat el.

Potrivit presei franceze, citată de AFP, jihadistul francez Reda Hame, arestat în 11 august la întoarcerea sa din Siria, fusese instruit de Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor din 13 noiembrie la Paris, să treacă prin Praga pentru a evita să fie reperat, înainte de a lovi în Franța.

”Republica Cehă este considerată ca țară sigură”, a afirmat Sobotka, potrivit căruia călătorii care provin dintr-o țară sigură ”atrag mai puțin atenția” în raport cu cei care sosesc dintr-o țară agitată de terorism.

Ministrul de Interne, Milan Chovanec, a relativizat totuși declarațiile primului ministru, asigurând că ”Republica Cehă a instituit în ultimele luni cele mai înalte standarde de securitate, acordând atenție maximă deplasării cetățenilor străini prin teritoriul său”, conform Agerpres.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*