Ultimele Știri

Reportaj cu briceagul la gât

Nici n-a aflat bine de intenţiile teroriştilor sirieni de a organiza atentate la metrourile din Paris şi Washington ca iubitul nostru reporter de meserie, Catalin Radu Tănase şi-a luat diurna pe două zile şi a mers în Siria, printre oamenii lui Bashar al Assad, care controlează Statul Islamic.

Iata reportajul: “ –Andreea o să încerc să vă relatez pe scurt, cum numai eu ştiu ce se întâmplă aici. De cum am coborât din avion, am văzut doi câini care se împerecheau fără ruşine chiar la ieşirea din aeroport. Femeile nu purtau voal, dar membrii grupării Al Fatah, sosiţi odată cu mine să-şi ajute prietenii din Siria nu păreu deranjaţi.

Ceva mai încolo o bătrână vinde covrigi cu susan, dar pentru ca n-are autorizaţie şi nu vrea să fie decapitată pentru asta îl laudă pe Allah la fiecare covrig vândut. De la vânzătorul de ceai cu care m-am împrietenit am aflat că defapt baba este informatoarea teroriştilor, astfel sărmanii oameni au ajuns să-i cumpere covrigii de frică.

Îţi dai seama, Andreea? Le e foame nu le e foame, oamenii cumpără covrigi ca să nu se trezească răstigniţi peste noapte de către nişte derbedei sceleraţi capabili de orice mârşăvie. De ce-mi  tragi scatoalce şi picioare-n fund, omule, că nu vorbeam de tine!

În Siria nu e chiar aşa de urât precum vezi la televizor. L-am întrebat pe un vânzător de suveniruri dacă ar vrea să emigreze şi mi-a râs în nas! Mi-a zis că doar aici se simte în siguranţă pentru ca în toată Europa vor urma atacuri teroriste fară precedent!

Adică, mai pe înţelesul telespectatorilor noştri, te scoli bine dispus şi cu chef de muncă, dar când ajungi la metrou, bum, bum, poc, poc şi  ia metroul de unde nu-i! Şi ai mai şi validat cartela! Dar să revenim la oile noastre, chiar dacă pe-aici vezi numai cămile, situaţia nu e bună!

Când au auzit că Ponta vrea să se implice în lupta  cu ei, în terorişti parcă a dat strechea! Au jurat pe barba Profetului că-l vor castra pe primul nostru ministru cu o lama de chewinggum. După asta mai au şi alte gânduri, dar pentru că relatarea lor poate avea un impact emoţional major asupra telespectatorilor, prefer să ţi le spun doar ţie, la o bere. Cam atât, deocamdată, de aici, din Damasc .Andreea, ai legătura!

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*