Ultimele Știri

Renault va lansa mini-Loganul care va costa 4000 de euro

dacia

Renault va lansa miercuri o maşină ultra low-cost. Publicaţia franceză Challenges a anunţat că maşina va fi disponibilă iniţial doar în India şi va costa în jur de 4.000 de euro. Modelul, denumit mini-Logan de francezi, urmează să fie comercializat în Brazilia, pentru că, într-un final, să-şi facă prezenţa şi în Europa.

„La fel ca Dacia Logan, maşina va ajunge eventual în Europa”, au declarat persoane din cadrul Renault .

Vehiculele pentru Europa ar urma să fie produse la uzina Renault din Tanger, Maroc.

Modelul pentru Europa ar urma să fie mai scump, din cauza normelor de poluare şi siguranţe, care sunt mult mai drastice. Se estimează că va putea fi cumpărat cu 5.000 de euro.

7.790 de euro e preţul de pornire pentru Dacia Logan în ţările din Vestul Europei. Deşi presa franceză prezintă noul model drept “Dacia de 4.000 de euro”, maşină a fost în realitate proiectată de designerii indieni. Este vorba de un mini, destul de asemănător cu Twingo şi poreclit “mini-Logan”.

Iniţial, autoturismul “ultra-low-cost” va fi comercializat în India, urmând apoi să fie produs şi în Brazilia pentru piaţă sud-americană. Va ajunge însă şi în România, potrivit unor surse din Renault citate de “Challenges”; “La fel că Dacia Logan, şi această maşină va sfârşi prin a ajunge şi în Europa”.

Modelul pentru Europa va fi însă mai scump decât cel din India, deoarece normele de poluare şi cele de siguranţă sunt mult mai stricte aici. Preţul ar putea să ajungă la 5.000 de euro – însă chiar şi aşa, va rămâne cea mai ieftină maşină nouă de pe piaţă. Zvonuri prinvind un model Dacia de clasă mică au mai apărut şi acum cinci ani. Se vorbea atunci despre “Dacia City” sau „Dacia CItadine”, un mini-Sandero cu motorul de la Renault Twingo, dar şi cu elemente de la Logan şi Clio. Nu e imposibil ca autoturismul pe care francezii vor să îl producă în India să fie similar.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*