Ultimele Știri

Reguli stricte pentru șoferii implicați în accidente rutiere. Ce se va întâmpla cu mașinile lor

accident turc politist

Guvernul a adoptat Strategia Națională de Siguranță Rutieră pentru perioada 2016 – 2020, prin care care își propune să reducă numărul victimelor accidentelor rutiere.

Conform noilor prevederi, mașinile care au fost implicate în accidente nu vor mai avea voie să circule pe drumurile publice fără inspecție tehnică. De asemenea, și școlile de șoferi sunt vizate d enoile schimbări. Acestea își vor primi autorizația de funcțiuonare în funcție de numărul de persoane care și-au luat permisul de conducere.

Potrivit documentului, România trebuie ”să devină o ţară sigură din punct de vedere al traficului rutier pentru cetăţenii ei, pentru investitori şi turişti, pentru cei care o tranzitează, prin reducerea progresivă, în perioada 2016 – 2020, a numărului victimelor accidentelor rutiere, pentru a ne putea înscrie în graficul comun stabilit de statele membre UE”.

Noua strategie prevede ca mașinile implicate în accidente să fie supuse unor inspecții tehnice și mai apoi să poată intra în trafic.

”Maşinile implicate într-un accident grav şi reparate pot intra direct în reţeaua de drumuri, fapt care este văzut ca fiind problematic, deoarece acestea ar trebui să fie supuse inspecţiei tehnice auto”, se arată în strategie, anunță TVR.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*