Reguli dure în campania electorală

afisaj electoral

Potrivit legislației electorale, afișele electorale ale candidaților înscriși în alegerile locale pot fi depuse doar în perioada campaniei electorale, în cazul alegerilor locale din 5 iunie 2016, în intervalul 6 mai – 4 iunie 2016. Cu toate acestea, în 2016, peste tot în țară afișe stradale, bannere, panouri cu politicieni au apărut cu mult timp înainte de campanie.

Prevederi legale cu privire la afișajul electoral

Potrivit calendarului alegerilor locale din 5 iunie 2016, până la începerea campaniei electorale, cel mai târziu, la 5 mai 2016, primarii trebuie să stabilească locurile speciale pentru afișaj electoral și să asigure amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora, ținând seama de numărul partidelor politice, organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțelor politice și alianțelor electorale care declară că depun liste de candidați, candidaturi pentru funcția de primar, precum și de candidații independenți. Primarii sunt de asemenea obligați să monteze panouri pentru afișajul electoral în fiecare subdiviziune a unității administrativ-teritoriale. 

Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001 din 20 mai 2015 detaliază, la articolul 79, condițiile în care, în campania electorală, partidele pot să își facă publicitatea electorală de tip outdoor (stradal). O primă regulă prevede ca locurile destinate afișajului electoral să fie situate în zone frecventate de cetățeni, fără să stânjenească însă circulația pe drumurile publice și celelalte activități din localitățile respective. 

Este interzisă utilizarea de către candidați a locurilor speciale de afișaj electoral, dacă se împiedică astfel folosirea acestora de către alți competitori electorali. Pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianță politică, alianță electorală care participa la alegeri poate aplica un singur afiș electoral. 

Un afiș electoral amplasat în locurile prevăzute la alin. (1) nu poate depăși dimensiunile de 500 mm o latură și 350 mm cealaltă latură, iar cel prin care se convoacă o reuniune electorală, 400 mm o latură și 250 mm cealaltă latură. 

În alte locuri decât cele stabilite conform de către primarii localităților, afișajul electoral este permis numai cu acordul proprietarilor, al administratorilor sau al deținătorilor. 

Sunt interzise, de asemenea, afișele electorale care combină culori sau alte semne grafice, astfel încât să evoce simbolurile naționale ale României ori ale altui stat.
 
Primarii sunt obligați să asigure integritatea panourilor, a afișelor electorale și a altor materiale de propagandă electorală amplasate în locuri autorizate.

Potrivit Hotărârii Autorității Electorale Permanente (AEP) privind aprobarea Ghidului finanțării campaniei electorale la alegerile locale din anul 2016 (art. 25), este considerat material de propagandă electorală orice material scris, audio sau video, care este utilizat în perioada 6 mai — 4 iunie 2016, care se referă în mod direct la un candidat sau partid politic care participă la alegeri și care are obiectiv electoral.

Aceeași hotărâre prevede obligația competitorilor electorali de a imprima pe toate materialele de propagandă electorală denumirea competitorului politic care le-a comandat, denumirea operatorului economic care le-a realizat, precum și codul unic de identificare atribuit de la desemnarea mandatarului financiar.

Potrivit Legii nr. 185/2013 privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate, toate formele de publicitate stradală sunt amplasate în baza unei autorizații de construire, emisă de către primarii de sector, sau de către Primarul General pentru zonele protejate.

Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale interzice competitorilor politici să utilizeze în campania electorală bannere, mesh-uri, panouri publicitare, steaguri publicitare, calcane, ecrane publicitare, indicatoare publicitare direcționale, structuri de publicitate autoportante, publicitate luminoasă, publicitate pe vehicule, mai precizează AEP.

Precizările AEP cu privire la afișele politicienilor înainte de începerea campaniei pentru alegerile locale din 5 iunie 2016

În condițiile în care în preajma alegerilor locale din 5 iunie 2016, afișe, panouri, bannere cu politicieni au apărut, peste tot în țară, cu mult timp înainte de campania electorală, cetățeni și organizații neguvernamentale au făcut mai multe reclamații la AEP. Într-un comunicat al instituției din 13 martie 2016, se precizează cu privire la sesizările care au fost depuse că instituția a constatat că tipurile de afișaje care au făcut obiectul sesizărilor au un caracter politic/publicitar, și nu unul electoral.

La 26 martie 2016, reprezentantul AEP Marian Muhuleț a pecizat că afișele cu politicieni apărute pe stradă înainte de campanie, în 2016, nu sunt considerate afișe electorale, ci doar forme de publicitate generală. „Publicul din România era obișnuit ca partidele politice să desfășoare acest gen de campanie electorală în cele 30 de zile de campanie, de data asta partidele s-au hotărât să facă această campanie cu mult mai devreme de perioada campaniei. AEP susține că acele panouri și afișaje pe care le vedeți în orașe sunt panouri care nu au nicio legătură cu prevederile legislației electorale”, a explicat reprezentantul AEP Marian Muhuleț.

Într-un alt comunicat din 25 aprilie 2016, AEP a precizat că există două tipuri de activități de promovare la care pot recurge entitățile politice: acțiuni de publicitate politică și acțiuni de publicitate electorală, delimitate sub aspect temporal în funcție de data alegerilor. Astfel, în perioada preelectorală, partidele și candidații au avut voie să își facă publicitate politică, dar nu și publicitate electorală. Dacă până la începerea campaniei electorale, competențele AEP privind sancțiunile în campaniile electorale se reduc doar la verificarea legalității surselor de finanțare pentru activitățile de publicitate politică, începând cu data de 6 mai, instituția poate aplica sancțiuni, dacă formatul materialelor de propagandă electorală sau locul în care acestea sunt amplasate nu sunt respectate, a adăugat AEP.

În același comunicat, AEP a lansat un apel la adresa competitorilor electorali pentru retragerea din spațiul public, până la începerea campaniei electorale, a tuturor materialelor de publicitate politică care au apărut pe străzi cu mult timp înainte de campanie și care au, în general, dimensiuni mai mari decât cele prevăzute de lege.

Președintele AEP, Ana Maria Pătru, a precizat, într-un interviu AGERPRES din 24 aprilie 2016, că singurele materiale de propagandă electorală permise sunt afișele care trebuie să respecte anumite dimensiuni, materialele de propagandă electorală difuzate la televiziuni, radiouri și publicate în presa scrisă și în mediul online, broșurile, pliantele și alte materiale tipărite din aceeași categorie.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *