Ultimele Știri

În regiunea Donetsk, agenții de combatere a terorismului sunt tratați ca inamici

Operațiunile de combatere a terorismului din sud-estul Ucrainei întâmpină mici obstacole și sunt luate drept acțiuni ostile de localnici în special în regiunea Donetsk.  Grupul de lucru anti-terorist  care acționează în estul Ucrainei este format din unități de Securitate (SBU) Alpha Group, forțele speciale ale Ministerului de Interne și armată, trupele anti-teroriste fiind practic angajate în luptă într-un teritoriu ostil.

Primul șef adjunct al  SBU, Vasyl Krutov a declarat la o conferință de presă,  în cursul acestei zile, cu referire la misiunea din regiunea Donetsk: „Acesta este cea mai dificilă operațiune de combatere a terorismului din cele  17.000 de operațiuni în care Alpha Group (SBU ) sa angajat.”   Orașele Slovyansk  și Kramatorsk sunt cele mai problematice, a mai adăugat șeful centrului Anti-Terorist SBU în vârstă de 64 de ani. ”Aici, forțele de ordine locale,  simpatizează cu inamicul,   inclusiv SBU, în timp ce alții lucrează pentru ei, și anumite elemente ale guvernelor locale.” spune Krutov

Militanții pro-ruși susținuți de Kremlin controlează 30 de clădiri guvernamentale, inclusiv sedii de poliție și sedii ale serviciului de informații SBU în regiunea Donetsk.  Asediată și fără sprijin local echipa ucraineană de combatere a terorismului  a fost nevoită să se retragă, aceasta se folosește de o rețea de baze militare care sunt atacate și hărțuite constant de militanții pro-ruși.

donetsk-ucraina

”Și pentru că SBU dorește să evite pierderea de vieți civile, operațiunea a progresat încet. Marea noastră problemă sunt operațiunile de localizare, reținerea și neutralizarea teroriștilor, diversioniștilor , armelor și sursele de aprovizionare cu armament ale teroriștilor…”, a mai declarat Krutov. Pentru  asta avem nevoie de sprijinul localnicilor , inclusiv în Slovyansk, a spus el, adăugând că ”este responsabilitatea fiecărui cetățean de a fi aliat cu noi”.

La 24 aprilie, avioane ucrainene au aruncat pliante pentru locuitorii din nordul regiunii Donetsk, inclusiv în Slovyansk, instruindu-le cum să se comporte în timpul operațiunii  anti-teroriste.

”În plus, nucleul de militanți și lideri susținuți de  Kremlin, considerați a fi ofițeri de informații ai serviciilor  militare rusești de rang înalt, se ascund în spatele unor scuturi umane, fiind aprope imposibil să ajungem la ei” , a declarat Krutov.

Oficialii de la Moscova au negat orice implicare în tulburările din estul Ucrainei.

”Dusmanii din interior stau la pandă”, a recunoscut Krutov. ”Din cauza  agenților și spionilor rusi-recrutați care au pătruns în  SBU și orice alt organism de aplicare a legii, este dificil de a planifica și a pregăti acțiuni, să nu mai vorbim despre efectuarea unor  operațiuni extrem de secrete.”

El a adăugat „lucrăm într-un ritm de stres, acestea sunt cele mai anormale situații … aș numi acest lucru un fenomen extraordinar.”

În primul rând  Krutov și altii spun că împotriva lor are loc o operațiune orchestrată cu grijă și bine planificată, cu mult timp în avans de Kremlin , relatează experți în domeniul apărării și securității. Aceasta include o presupusă implicare directă a serviciilor de informații militare ruse și Serviciul Federal de Securitate (FSB), rețeaua lor  fiind adânc înrădăcinată, agenții ruși și ucraineni instruiți și finanțați sub acoperire fac livrările de arme, veste de Kevlar, căști de protecție, precum și aparatură de comunicare. Chiar administrația președintelui american Barack Obama a declarat în luna februarie că „forțele ruse de operații speciale sau unități Spetsnaz sunt responsabile pentru provocările și revoltele care au afectat estul Ucrainei.”

Secretarul de stat american John Kerry a spus, „Este clar că forțele speciale ruse și agenți săi au fost catalizatorul din spatele haosului …”

Dar, pentru că SBU ucrainean a avut până în luna februarie o cooperare cu FSB din Rusia pe probleme de informații, autoritățile americane au fost reticente în a împărtăși informații cruciale, a scris Departamentului de Stat corespondentul Daily Beast pe 8 aprilie.

 

Se presupune că rușii știu cum  să spargă serviciul de comunicații criptate al Ucrainei, fiind lipsită astfel de elementul surpriză și secrete . ”Aproximativ 30 la suta din SBU-ul  Ucrainean, până în februarie a fost FSB-ul sau agenții de informații militare ruse ”, a relatat directorul  Centrului Razumkov de  programe militare, Mykola Sunhurovsky,  pentru Liga.net la 23 aprilie .

” Am fost nevoiți să începem aproape de la zero „, a declarat Krutov . ” Noi profesioniști , resurse , forțe , și tehnologie … ”

Care ar putea fi  schimbarea , cu toate acestea . Directorul CIA, John Brennan a vizitat Kievul în week-endul din  12-13 aprilie . Deși Washington , DC, a confirmat vizita lui , ambele părți au tăcut și nu au spus nimic despre natura șederii sale. Există semne că Brennan a lăsat în urmă totuși  consilierii americani.  La 23 aprilie ,   Financial Times a raportat că ” Statele Unite ale Americii  au  furnizat asistență pe teren în Ucraina „, cu referire la operațiunea de combatere a terorismului. Acesta a citat un purtator de cuvânt  ucrainean, prim-viceprim- ministrul Vitaliy Yarema, ” consultarea a fost asigurată de către specialiștii americani „, care au refuzat să dea detalii.

În ciuda circumstanțelor, Krutov a împușcat  întrebările de mai sus ale jurnaliștilor și a spus : ” Nimic nu va opri spiritul nostru de luptă … poporul ucrainean trebuie să știe acolo, că ne riscăm viețile pentru ei ”

 

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on În regiunea Donetsk, agenții de combatere a terorismului sunt tratați ca inamici

  1. rusii astia sunt ca ciuma. scapi de ei dupa mari chinuri si revin in prim plan peste cativa zeci de ani.

  2. tzontzon07@yahoo.com // 29 aprilie 2014 at 11:06 // Răspunde

    Oamenii astia s-au trezit si au inceput sa vada cu adevarat cum stau lucrurile.In momentul de fata NU Rusia este Inamicul nr 1 al omenirii. SUA si UE vor distruge si ideea de „oameni liberi”.Asta nu inseamna ca sunt in totalitate de acord cu actiunile Rusiei in Ucraina….dar oamenii de acolo cred ca au ales deja Rusia in detrimentul Occidentului….Restul e manipulare si campanie Anti-Rusia.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*