Regina Ana nu avea parte de funeralii naționale. Care este motivul

  • Nicoleta Ungureanu
  • 5 august 2016
  • Social

Deși Casa Regală își dorește ca Regina Ana să aibă parte de funeralii naționale, acest lucru nu este posibil însă, deoarece majestatea sa nu a fost decorată cu niciun ordin de președintele României.

Casa Regală a solicitat sprijinul Ministerului Apărării Naționale pentru înmormântare, solicitare la care au primit un răspuns favorabil. Oficialii MAPN au spus că vor desfășura efective de militari din unități specializate.

”Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat că, pentru desfășurarea corespunzătoare a ceremoniilor funerare organizate la încetarea din viață a Majestății Sale Regina Ana a României, Ministerul Apărării Naționale va asigura, în acord cu dorințele transmise de Casa Regală, potrivit reglementărilor în vigoare, efective de militari din unități specializate.Militarii Armatei României vor fi prezenţi în garnizoanele București, Sinaia și Curtea de Argeș. Aşa cum a anunţat Casa Regală, trupul neînsufşleţit al Majestăţii Sale Regina Ana va fi depus la Castelul Peleş, din Sinaia, apoi la Palatul Regal, din Bucureşti, iar înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, acolo unde soţia Regelui Mihai îşi va dormi somnul de veci, la Catedrala Episcopală, ridicată lângă Mănăstirea Curtea de Argeş..”Ministrul apărării naționale și conducerea Ministerului exprimă pe această cale sincere condoleanțe Familiei Regale”, se arată într-un comunicat al MApN.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *