Ultimele Știri

„Regii” construcțiilor de transport, Dan Besciu și Josep Horneger au fost reținuți

Patronul firmei Euroconstruct, Dan Besciu, împreună cu administratorul la SC Swietelsky Construcții Feroviare SRL, austriacul Josep Horneger, au fost reținuți, în această noapte, pentru 24 de ore, într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare cu un prejudiciu de aproximativ 34 de milioane de lei.

Cei doi oameni de afacere din domeniul construcțiilor au fost aduși în cursul zilei de ieri la DIICOT, pentru audieri, după ce procurorii au efectuat 8 percheziţii la birouri ale CFR Călători şi la sediile unor firme din București și Ilfov.

Percheziţiile au fost făcute după ce anchetatorii au extins cercetările în dosarul în care sunt cercetaţi Dragoş Nedelcu, administrator al firmelor Nuts Consulting SRL şi Pathwaz Advisors SRL, fost membru în Consiliul de Administraţie al Realitatea Media, Bogdan Mitu, administratorul firmei Tape Computer, şi senatorii Gabriel Mutu şi Ernest Caloianu.

Extinderea cercetărilor s-a făcut pentru infracţiunile de delapidare, spălare de bani, evaziune fiscală şi aderare la grup infracţional organizat, fiind vizate alte opt persoane, printre care Dan Besciu, de la Euroconstruct Trading, şi Sandu Staicu, administratorul Activ Invest Construct.

Printre inculpați se numără același Dragoș Nedelcu, administrator al SC Nuts Consulting SRL, SC Pathway Adivisors SRL, SC C&D Best Design Concept SRL, Marin Baicu, administrator al SC Baicons Impex SRL, SC LGB Transark SRL și SC Vio Top SRL, Dan Besciu, asociat și administrator la SC Euroconstruct 98 Trading SRL, Peter Praher și Josep Horneger, administratori la SC Swietelsky Baugesellschaft Mbh Linz Sucursala București și SC Swietelsky Construcții Feroviare SRL.

Suspecții sunt acuzați că „au inițiat și constituit un grup infracțional organizat ce a avut drept scop obținerea prin mijloace frauduloase a unor mari sume de bani, provenite din fonduri publice angajate de companii aflate în portofoliul Ministerului Transporturilor (Compania Nationala de Cai Ferate și CNADNR), pentru organizarea și derularea unor achiziții publice de lucrări de infrastructură feroviară și rutieră, care ar fi prejudiciat statul cu 34 de milioane de lei, între 2011 și 2014”, se arată în comunicatul DIICOT. 

Dan Besciu este împreună cu Sorin Vulpescu  patronul restaurantului Golden Blitz, în care Traian Băsescu obișnuia să ia masa destul de des. De asemenea, Besciu a reușit, cu sprijinul ministrului Miron Mitrea, să presteze cu firma sa Fly Taxi servicii de taximetrie în incinta aeroportului “Henri Coandă”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*