Ultimele Știri

Regele Mihai îi retrage lui Oprescu o decorație importantă, în urma arestării pentru luare de mită

Regele Mihai a recurs la un gest neașteptat de către Sorin Oprescu, retrăgându-i acestuia calitatea de membru al Ordinului Coroanei României, în grad de Ofițer. Vestea a fost anunțată printr-un comunicat transmis de Casa Regală.

Regele Mihai a decis să retragă decoraţia pe care a acordat-o primarului general al Capitalei în luna mai 2013. Decizia a fost luată în urma arestării acestuia sub acuzaţia de luare de mită.

„Astăzi, 7 septembrie 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a decis retragerea calităţii de membru al Ordinului Coroana României, în grad de Ofiţer, domnului Sorin Mircea Oprescu. Această decizie a fost luată în conformitate cu prevederile Statutului Ordinului Dinastic Coroana României din 30 decembrie 2011. Domnul Sorin Mircea Oprescu a fost informat printr-o scrisoare din partea Cancelariei Decoraţiilor Regale despre retragerea acestui Ordin”.

Casa Regală precizează că Sorin Oprescu a fost informat, printr-o scrisoare, despre această decizie. Decizia a fost luată de Majestatea Sa Regele Mihai I, în conformitate cu Statutul Ordinului Dinastic Coroana României.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*