Ultimele Știri

Refugiatul sirian agresat de o jurnalistă din Ungaria, poveste cu final fericit

Osama Abdul Mohsen

Un gest umilitor i-a adus notorietatea şi compasiunea întregii Europe. Este povestea refugiatului sirian care a fost lovit de o jurnalistă maghiară la graniţa Ungariei cu Serbia. Osama Abdul Mohsen a ajuns în Spania unde a primit o slujbă şi un apartament. Iar sâmbătă e invitat să vadă un meci cu echipa sa de suflet, Real Madrid.

Din situaţia disperată de refugiat, Osama Abdul Mohsen, şi-a recăpătat acum demnitatea umană. Însoţit de doi dintre copiii săi, bărbatul a ajuns la Madrid, unde va primi o slujbă la o şcoală de fotbal din oraşul Getafe.

Alături de Osama se află şi Zaid, fiul său de 7 ani, pe care-l purta în braţe atunci când o jurnalistă maghiară i-a pus piedică în timp ce era înconjurat de forţele de ordine la graniţa dintre Serbia şi Ungaria.

Imaginile au făcut înconjurul lumii şi au revoltat opinia publică din toată Europa. Jurnalista a fost concediată, iar povestea lui Osama, fost antrenor de fotbal în Siria, l-a impresionat pe Miguel Angel Galan, preşedintele Şcolii Naţionale de Antrenori de Fotbal din Spania.

Şcoala de antrenori a renunţat la o parte din cheltuielile de publicitate ca să-l aducă pe Osama în Spania împreună cu familia sa.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*