Ultimele Știri

Refugiații revin în Europa. Și se întorc pe aceleași rute

Refugiaţi sirieni în Turcia

O dată cu venirea primăverii un un nou val de refugiați este așteptat în întreaga Europă. Centrul de primire pentru cazare temporară a refugiaților în tranzit situat în Subotica, în nordul provinciei sârbe Vojvodina, primește din nou migranți și, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, au fost adăpostiți circa 60 de migranți cărora nu li s-a permis să treacă în Croația prin punctul de frontieră de la Sid/Tovarnik, potrivit media locale, care precizează că migranții vor fi luați în grijă deocamdată la centrul respectiv, relatează luni agenția Hina.

Un oficial din Ministerul sârb pentru politici sociale, Nernad Ivanisevic, a afirmat că la Subotica vor fi instalate indicatoare cu instrucțiuni în limbile folosite de către migranți, ca urmare a unui număr crescând de migranți care sunt redirecționați către acel oraș.

Înainte ca Ungaria să ridice un gard de sârmă ghimpată de-a lungul frontierei sale cu Serbia la jumătatea lunii septembrie 2015, mii de migranți s-au îndreptat în vara aceluiași an spre Europa de Vest prin Serbia și Ungaria. Gardul de sârmă ghimpată i-a forțat pe migranți să înceapă să folosească toamna trecută o nouă rută prin Croația și Slovenia.

Potrivit media locale, la sfârșitul săptămânii trecute, poliția ungară a reținut 150 de migranți care au forțat gardul încercând să treacă ilegal în Ungaria.

Serbia a anunțat posibilitatea de a-i separa pe străinii care intră în Serbia pe la granița sa cu Macedonia în migranți economici și refugiați de război, cu toate că Belgradul nu a ajuns la niciun acord concret cu țările vecine, precizează media locale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*