Ultimele Știri

Referendumul de la Pungeşti, invalidat de instanță. Justiția vasluiană interpretează legile în interesul PSD

Mircia Vlasă

Referendumul privind demiterea primarului comunei Pungeşti, Mircia Vlasă (PSD), a fost invalidat de Judecătoria Vaslui. Justiția se face după ureche în România, mai exact în funcție de interesul partidului şi al baronilor locali.

Vineri, Judecătoria Vaslui a invalidat referendumul local din comuna Pungeşti, organizat în 20 martie, când locuitorii cu drept de vot au fost întrebaţi dacă doresc sau nu destituirea primarului Mircia Vlasă.

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi a fost dată după aproape două săptămâni în care dosarul s-a plimbat pe la mai multe instanţe: Judecătorie, Tribunalul Vaslui şi Curtea de Apel Iaşi, în urma conflictelor de competenţă apărute în acest caz.

„Constată neîndeplinite condiţiile cvorumului de participare şi aprobare prevăzute de art. 70 raportat la art. 55 alin. 6 din Legea nr. 215/2001 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului (jumătate plus unu din numărul celor înscrişi în listele electorale permanente – n.r.). Invalidează rezultatele referendumului local având ca obiect demiterea primarului comunei Pungeşti, judeţul Vaslui, din data de 20.03.2016. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Vaslui”, se arată în decizia instanţei.

„Dictatura își arată fața în România. Puterile legislativă și executivă erau bine știute, astăzi puterea judecătorească se dezvăluie că o putere coruptă profund. Judecătoarea din Vaslui, sotie de deputat PSD, incompatibilă conform Codului de procedura civilă, deși nu a fost investită prin cererea prefectului, dă soluția invalidării Referendumului de la Pungești. Neștiind legea proclamă o nouă lege a referendumului, legea 215/2001 în loc de legea 3/2000. Lupta continuă!”, scrie activistul George Epurescu pe pagina sa de Facebook.

Prefectura Vaslui a organizat, în 20 martie, în comuna Pungeşti, un referendum local privind demiterea primarului Mircia Vlasă. Prezenţa la vot a fost de 34,23%. Astfel, din cei 2.512 alegători de pe listele electorale permanente, 860 au fost prezenţi la vot. Dintre aceştia, 759 au votat pentru demiterea primarului Mircia Vlasă, 91 au fost împotrivă, iar zece voturi au fost nule.

Prefectura Vaslui nu luase însă nicio decizie cu privire la validarea sau nu a referendumului, având în vedere că nu se convenise asupra procentului de prezenţă la vot ce trebuia îndeplinit pentru validarea rezultatului: 30 sau 50%. Astfel, prefectul Daniel Olteanu a depus dosarul referendumului la Judecătoria Vaslui pentru analizarea cauzei şi luarea unei hotărâri de validare sau nu a rezultatului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*