Ultimele Știri

Referendumul anti-migranți din Ungaria ar putea fi invalidat

Electoratul din Ungaria nu a fost foarte interesat de referendumul privind cotele obligatorii de refugiaţi, impuse de Uniunea Europeană. Prezenţa la vot este destul de scăzută, iar conform cifrelor pe surse doar 42% dintre maghiari s-au prezentat la urne. 

În această situație referendumul va fi invalidat deoarece nu s-a înregistrat o rată de participare de 50%, însă în mod sigur tabără anti-imigranți va câștiga acest scrutin. Potrivit sondajelor de la ieșirea de la urne, 95% dintre votanți sunt împotriva cotelor obligatorii de imigranți. Acest referendum este mai degrabă un vot de încredere pentru guvernul Fidezs, condus de Viktor Orban. Secţiile de vot s-au deschis la ora locală 6:00 (7:00, ora României) şi s-au închis la ora locală 19:00 (20:00, ora României).

Proteste în fața parlamentului ungar în timpul Referendumului

Proteste în fața parlamentului ungar în timpul Referendumului

În ceea ce privește votul maghiarilor pe teritoriul României, datele arată că aproximativ 70% dintre persoanele înscrise la Consulatul General al Ungariei din Cluj-Napoca au votat, duminică, alte câteva mii de voturi fiind depuse în plicuri.

Premierul Viktor Orban a refuzat categoric să ia parte în schema de redistribuire a circa 160 de mii de migranti, propusă de Uniunea Europeană, cu scopul de a ușura povara care cade pe umerii Greciei și Italiei. Guvernul a propus astfel organizarea acestui referendum, măsură adoptată de parlamentul ungar la 10 mai 2016. În 5 iulie, preşedintele Janos Ader a stabilit ca dată de desfășurare, 2 octombrie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*