Ultimele Știri

Referendum în Ungaria pe tema cotelor UE privind imigranţii

Parlamentul Ungariei a aprobat, marţi, organizarea unui referendum naţional iniţiat de Guvern cu privire pe tema cotelor obligatorii de distribuire a imigranţilor stabilite de Uniunea Europeană, relatează MTI.

Iniţiativa a fost aprobată cu 136 de voturi de către membri ai Partidului Fidesz, ai Partidului Creştin-Democrat şi ai partidului de opoziţie Jobbik. Cinci parlamentari independenţi au votat împotrivă.

În cadrul votului, parlamentarii au aprobat, de asemenea, o sumă maximă de 15,5 milioane de euro destinată desfăşurării referendumului. Contestaţiile împotriva deciziei Parlamentului pot fi depuse la Curtea Constituţională în termen de 15 zile, iar instituţia trebuie să adopte o decizie în 30 de zile.

Data când va avea loc referendumul urmează să fie anunţată. Curtea Supremă de Justiţie din Ungaria a aprobat, marţea trecută, pe data de 3 mai, iniţiativa Guvernului Viktor Orban de a organiza un referendum pe tema cotelor obligatorii de distribuire a imigranţilor stabilite de Uniunea Europeană.

Întrebarea care va fi adresată cetăţenilor ungari este: “Veţi permite Uniunii Europene să aducă cetăţeni străini în Ungaria fără aprobarea Parlamentului?”

Premierul Viktor Orban a propus, la sfârşitul lunii februarie, organizarea unui referendum pe tema deciziei Uniunii Europene de a distribui în mod obligatoriu imigranţi extracomunitari în toate statele membre.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*