Ultimele Știri

Referendum în problema imigranților, solicitat de Bogdan Diaconu

Scrisoare deschisă adresată șefului statului de către președintele Partidului România Unită

Bogdan Diaconu, naționalist de vocație, propune organizarea unui referendum popular prin care cetățenii români să fie consultați cu privire la cotele obligatorii de refugiați propuse de Uniunea Europeană.

Într-o scrisoare deschisă adresată președintelui Klaus Iohannis acesta invocă articolul 3, alineatul 4 din Constituția României: „Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine”.

Lăsând la o parte bunele intenții, precum și scopurile nobile ale demersurilor domniei sale, acordarea de azil refugiaților nu se încadrează în niciun caz la colonizare sau strămutare. Este o formă de ședere temporară, deoarece dreptul de azil se poate retrage, conform legislației europene și românești.

Bogdan Diaconu îl acuză pe președinte că urmează ordinele Berlinului în problema imigranților, fără să țină cont de interesele românilor.

În încheiere, acesta ține să-l avertizeze pe Iohannis că viitorul politic al acestuia depinde de organizarea referendumului privind chestiunea imigranților:

Dacă nu o veți face, atunci poporul își va întoarce fața de la dumneavoastră și nu veți mai fi președintele lucrului bine făcut, ci președintele unei suspendări bine făcute, pentru că românii nu vă vor ierta.

Așteptările președintelui Partidului România Unită sunt la înălțime: prin acest referendum, România ar putea da un exemplu de bune practici pentru statele din regiune.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*