Ultimele Știri

Recuperatorii de creanțe nu au voie să îi mai sune la ore târzii sau să îi amenințe pe români

Românii cu datorii la bănci, companii de utilități sau telefonie mobilă au parte de vești bune. recuperatorii de creanțe nu au voie să îî sune de mai mult de două ori pe săptămână, și cu atât mai puțin la ore nepotrivite.

Milioane de români primesc telefoane de la creditori, din cauză că nu și-au plătit rata la bancă, factura de electricitate sau telefonul mobil. De acum înainte, însă, recuperatorii de creanțe sunt obligați să respecte anumite coduri de conduită, care implică contactarea datornicilor doar la ore rezonabile, precum și necontactarea lor de mai mult de două ori pe săptămână. De asemenea, aceștia nu au voie să îi amenințe pe români.

”Din punctul nostru de vedere convorbirile ar trebui să aibă un caracter profesionist, să oferim informații concrete, certe, transmitem termenii contractuali. O amenințare ca și exemplu poate fi prezentarea unei consecințe ce nu apare în contractul de credit semnat”, Alexandra Nicola, director juridic firma de recuperare creanțe.

Plicurile trimise prin Poștă nu vor mai avea însemnări care să indice că scrisoarea este despre o datorie a destinatarului.

„Ei sună, recuperatorii de creanțe, sună și la ore târzii: la ora 12 noaptea, la ora 10 noaptea, sună vecinii, afiș în fața blocului, sunat angajatorul, angajatorul ca să il intimideze pe angajat să își plătească dările”, Marius Alexandru Dunca, președinte ANPC.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*