Ultimele Știri

Rectificarea bugetară pe anul 2015 prezintă spaima politicienilor față de DNA

Marțea viitoarea va avea loc rectificarea bugetară pe anul 2015, anunță premierul Victor Ponta. Din datele prezentate de premier reiese că la anumite ministere nu au fost cheltuiți banii primiți. Toate aceste lucruri ne prezintă teama hoților de prin ministere de Direcția Națională Anticorupție. Banii au rămas neatinși în special la ministerul Transporturilor, dar țara noastră are nevoie disperată de drumuri, autostrăzi și căi ferate. 

„Marţi avem şedinţa de guvern pentru rectificare. Avem bani pentru a acoperi dublarea alocaţiei pentru copii şi pentru toate celelalte lucruri care au fost adoptate de către Parlament. Vestea bună este că nimeni nu pierde niciun leu, este o rectificare pozitivă, avem mai mulţi bani decât s-a trecut în Legea bugetului. Vestea proastă este că mulţi dintre dumneavoastră – nu vorbesc de miniştri, vorbesc de instituţii – n-aţi reuşit să cheltuiţi banii pe care îi aveţi. Asta nu e o veste bună, să aveţi bani şi să nu-i cheltuiţi. Deci trebuie să găsiţi soluţiile să folosiţi banii pe care i-am strâns la buget şi e cel mai important’, a spus Ponta, în şedinţa de Guvern de la Palatul Victoria.

Premierul Victor Ponta a făcut un apel la noul ministru al Transporturilor Iulian Matache căruia i-a cerut să cheltuiască bugetul pe care îl are la dispoziţie, pentru construirea de şosele şi căi ferate.

„Am un mesaj către Transporturi: vă doresc succes, domnule ministru, ştiţi foarte bine despre ce e vorba în minister. Aţi venit aşa, şi într-un moment extraordinar de bun, (aveţi – n.r.) 12 miliarde (euro – n.r.) pe Programul Infrastructură mare, înţeleg că v-au aprobat un miliard de euro pe Connecting Europe Facility. Asta e vestea bună, că aveţi 13 miliarde. Vestea proastă e că trebuie să-i şi cheltuiţi şi poate reuşiţi să-i cheltuiţi în şosele, căi ferate, de ce are nevoie această ţară”, a afirmat Ponta.

Vom reveni cu detalii!

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*