Ultimele Știri

Rectificare bugetară: 135,5 milioane de lei pentru Programul Prima Casă

Ministerul Finanțelor Publice a aprobat vineri alocarea suplimentară a unei sume de 135,5 milioane lei către băncile comerciale incluse în Programul Prima Casă, în vederea creșterii plafonului general de garantare, a declarat ministrul delegat pentru Buget, Darius-Bogdan Vâlcov.

Până la sfârșitul lunii octombrie 2014, Ministerul Finanțelor Publice va iniția o Hotărâre de Guvern în care va fi prevăzută suplimentarea plafonului cu valoarea necesară pentru acoperirea tuturor solicitărilor care vor fi înregistrate până la finalul anului 2014 în cadrul Programului Prima Casă.

 ”Aceste acțiuni au în vedere buna funcționare în continuare a Programului Prima Casă, atât până la finalul anului 2014, cât și pe parcursul anilor viitori”, reiese dintr-un  comunicat remis Agerpres.

Guvernul a mai aprobat, în ședința din 7 octombrie, un proiect de hotărâre potrivit căruia de programul Prima Casă pot beneficia și românii din diaspora.

Până la 31 decembrie 2014, plafonul garanțiilor acordate exclusiv pentru achiziționarea sau construirea de locuințe pentru românii care locuiesc în străinătate este de 25 de milioane de lei, alocat din plafonul rămas nealocat sau neutilizat destinat ANL, devenit plafon general de garantare în cadrul Programului Prima Casă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*