Recep Tayyip Erdogan va aproba pedeapsa cu moartea pentru cei implicaţi în lovitura de stat eşuată – FOTO

  • Nicoleta Ungureanu
  • 19 iulie 2016
  • Externe
Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a declarat luni seară, pentru CNN, că va respecta dorința poporului și va aproba pedeapsa cu moartea pentru soldații implicați în tentativa de lovitură de stat.

Acesta a menționat și că cere Statelor Unite, în mod oficial, să îl extrădeze pe liderului religios Fethullah Gulen, considerat vinovat de organizarea loviturii de stat.

„Liderii se vor aduna şi vor discuta dacă acceptă, dacă vor pune în discuţie, iar eu, ca preşedinte voi aproba orice decizie va ieşi din Parlament”, a declarat Erdogan, cu privire la propunerea privind reintroducerea pedepsei cu moartea.

„Oamenii din stradă au formulat această cerere. Oamenii sunt de părere că aceşti terorişti trebuie ucişi… De ce să-i ţin şi să le dau de mâncare în închisori, ani la rând, asta spun oamenii”, a declarat Recep Tayyip Erdogan. „Ei vor un final rapid pentru că oamenii şi-au pierdut rude, vechini, copiii…ei suferă, deci oamenii sunt foarte sensibili şi vor să acţionăm judicios şi cu grijă în acest caz”, a adăugat preşedintele turc.

O fotografie cu bărbați dezbrăcați de uniforme și obligați să doarmă pe podea, fiind legați, a apărut pe internet, făcând înconjurul lumii.  Potrivit The Mirror, bărbaţii din fotografie sunt o parte din soldaţii care au fost arestaţi la Sirnak, în estul Turciei.

În urma informațiilor privind tratamentul care le este aplicat soldaților, ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault, a declarat că lovitura de stat care a eşuat în Turcia, nu îi dă preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, un “cec în alb” pentru a încălca principiile democratice.

armata turca

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *