Ultimele Știri

Rebelii au deschis din nou focul în estul Ucrainei

separatiști

Rebelii proruşi au tras, din nou, cu rachete şi focuri de artilerie în mai multe localităţi din sud-estul Ucrainei. Autorităţile ucrainene se tem că următoarea ţintă a rebelilor va fi oraşul-port Mariupol, mai ales după ce militanţii au tras din lansatoare de rachete de tip Grad în direcţia unor localităţi din preajmă şi au concentrat armament greu în zonă.

„Cele mai importante forţe ale noastre sunt concentrate în regiunea Doneţk şi în direcţia oraşului Horlivka. În acelaşi timp, inamicul nu a renunţat la încercările de a asalta zonele rezidenţiale din Şirokine, în direcţia oraşului Mariupol”, a spus purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Valentin Fedicev.

Unul dintre liderii militari ai rebelilor, Eduard Basurin, a negat acuzaţiile Kievului şi a declarat că situaţia este calmă. În acelaşi timp, autorităţile ucrainene au amânat retragerea armamentului greu de pe linia frontului, de teama unui atac în forţă a insurgenţilor.

 

Tot în contextul unei ofensive a militanţilor, premierul Marii Britanii a avertizat Moscova să înceteze acţiunile ilegale în estul Ucrainei şi a menţionat că separatiştii nu ar fi putut cuceri oraşul Debaliţevo fără armament şi sprijin primit din Rusia.

„Rusia poate să nu aibă niciun dubiu că orice încercare a separatiştilor de a înainta, fie spre Mariupol sau în orice direcţie, se va ciocni de noi sancţiuni din partea UE şi SUA. Rusia trebuie să schimbe cursul acum sau durerea economică se va intensifica”, a declarat premierul Marii Britanii, David Cameron.

Miniştrii de Externe ai Franţei, Germaniei, Ucrainei şi Rusiei se întâlnesc, astăzi, la Paris pentru a discuta despre implementarea armistiţiului de la Minsk. 

Fighter with the separatist self-proclaimed Donetsk People's Republic army looks for ammunition in a destroyed Ukrainian army compound in the town of Debaltseve

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*