Ultimele Știri

Reacția SRI cu privire la criza imigranților

Serviciu Român de Informații oferă o primă reacție la criza imigranților, și spune că situația trebuie gestionată pe termen lung, punându-se un accent deosebit pe obținerea și interpretarea corectă a informațiilor.

Rezolvarea situației imigranților nu poate fi realizată fără înțelegerea fenomenului, identificarea rutelor de migrație și anticiparea modului în care refugiații se vor manifesta în țările unde vor ajunge, conform SRI.

„Afluxul de refugiați din Africa și Orientul Apropiat este un subiect central pe agenda politică și de securitate în Europa. Dincolo de emoţii şi temeri, accentul ar trebui pus pe o colaborare inteligentă în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei pe termen mediu şi lung. Aceasta nu se poate face fără înţelegerea fenomenului, identificarea rutelor de migraţie, anticiparea modului în care refugiaţii se vor manifesta în ţările unde vor ajunge şi proiectarea unei strategii europene coerente, cu respectarea drepturilor omului”.

În ceea ce privește Ministerul Afacerilor Externe, acesta a anunțat că în cursul acestei săptămâni, Comisia Europeană va prezenta un nou pachet de măsuri care să contribuie la gestionarea situaţiei şi care va cuprinde şi propuneri în materie de relocare intra-UE, potrivit știripesurse.ro.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că este necesară o concentrare pentru gestionarea cauzelor profunde ale acestui fenomen. Este importantă promovarea unei viziuni coordonate la nivelul UE, care să conducă la găsirea de soluţii urgente şi adecvate pentru tratarea problemei la sursă, în ţările de origine. România urmăreşte cu maximă atenţie şi preocupare evoluţiile fenomenului în plan european şi internaţional”, precizează MAE.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*