Ultimele Știri

Reacția politicienilor români în urma atentatelor teroriste de la Paris

klaus iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, și-a exprimat solidaritatea cu autorităţile de la Paris şi cu națiunea franceză, în urma acestor ”atacuri barbare, care au secerat viețile a zeci de oameni nevinovați.”

„Am primit cu durere și consternare știrea privind atacurile teroriste sângeroase care au avut loc la Paris și au îndoliat întreaga lume. Îmi exprim, în numele meu şi al poporului român, solidaritatea cu autorităţile de la Paris şi cu națiunea franceză. Aceste atacuri barbare, care au secerat viețile a zeci de oameni nevinovați, trebuie să fie un semnal pentru întreaga comunitate internațională: să arătăm și mai multă determinare în combaterea terorismului și în apărarea valorilor umanității. Dumnezeu să-i odihnească pe cei dispăruți și să-i aibă în grijă pe cei răniți!”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Premierul desemnat al României, Dacian Cioloș, este ”profund șocat de atentatele teribile de la Paris.”

”Din păcate, este încă o dovadă că trebuie să facem mai mult pentru a combate terorismul, ura și ideologiile radicale. Condoleanțe familiilor lovite și putere răniților care se luptă să supraviețuiască.”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier Victor Ponta a reacționat la rândul său pe contul său de Facebook: „Regret profund si sunt socat de tragedia (cu repetitie, din pacate) de la Paris! Anul 2015 a inceput si se termina in acelasi fel – violenta, morti, haos, debusolare! Condoleante Frantei si poporului francez.”

„Azi, Franța este greu încercată – pentru a doua oară în acest an, după atentatele teroriste din ianuarie, de la redacția Charlie Hebdo.

Suntem solidari cu poporul francez, iar toate gândurile noastre se îndreaptă spre familiile victimelor. Sperăm ca tot acest coșmar să se termine cât de repede. Actele teroriste reprezintă, în primul rând, o agresiune lașă asupra unor oameni nevinovați. Stupefacția și revolta pe care le simțim acut, în aceste momente, nu au granițe.

E nevoie, mai mult decât oricând, de solidaritate europeană și internațională pentru a pedepsi cu toată forța terorismul, pentru a descuraja și stopa astfel de atacuri!”, afirmă Alina Gorghiu.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost mult mai dur în exprimare cerând expulzarea imigranților și închiderea frontierelor, mai mult cere autorităților române să nu primească în țara noastră imigranți musulmani.

În Europa avem o singură soluţie: uniți fără rezerve împotriva islamismului terorist. Repatrierea imediată a celor care…

Posted by Traian Băsescu on 13 Noiembrie 2015

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*