Ultimele Știri

Reacția Moscovei la informația potrivit căreia Putin a afirmat că „dacă vrea”, ia Kievul în „două săptămâni”

Declaraţia preşedintelui rus, Vladimir Putin, privind posibilitatea ocupării Kievului în două săptămâni, evocată de către preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a fost „scoasă din context”, a declarat marţi consilierul diplomatic al Kremlinului Iuri Uşakov.

„A fost scoasă din context şi a căpătat o conotaţie cu totul diferită”, a afirmat Uşakov, citat de Itar-Tass.

Mai mult chiar, Uşakov l-a acuzat pe Barroso că a procedat „incorect” dezvăluind detaliile convorbirii telefonice, acesta fiind un gest ce „trece dincolo de limitele practicilor diplomatice”.

„Dacă această afirmaţie a fost făcută, nu este demnă de un politician serios. Indiferent dacă aceste cuvinte au fost pronunţate sau nu, citatul este unul scos din context”, a mai spus Uşakov.

Amintim că, luni, cotidianul italian la Repubblica a dezvăluit detalii din cadrul discuţiilor liderilor europeni la ultimul summit al Consiliului European. Conform publicaţiei, Putin ar fi fost caracterizat drept un lider „imprevizibil” şi „iraţional”, iar preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, ar fi afirmat că liderul de la Kremlin l-a amenințat în cursul unei convorbiri telefonice că „dacă vrea, ia Kievul în două săptămâni”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*