Ultimele Știri

Reacția lui Vasile Blaga în urma arestării ginerelui său

Vasile Blaga

Familia liderului PNL Vasile Blaga are probleme cu legea în ultimele zile, inclusiv acesta fiind denunțat la Direcția Națională Anticorupție de fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov.

Ginerele lui Vasile Blaga, Andrei Rudeanu, a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat astăzi în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Andrei Rudeanu este acuzat de faptul că a produs un prejudiciu de 500.000 de euro prin neplata taxelor la stat în urma unor contracte derulate de firma sa. 

„Nu aş spune că nu îmi pare rău de situația în care se află. Înainte de orice, şi eu am suflet. Este tatăl nepotului meu, soțul fiicei mele. Dar, până la urmă, fiecare își duce crucea. Dacă a greșit, va trebui să plătească. Sper să își dovedească nevinovăția”, a declarat Vasile Blaga. 

Joi dimineață, procurori și polițiști de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 5 percheziții la domiciliile și sediile comerciale ale mai multor persoane din București, Deva și Buftea, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Percheziții au avut loc și la sediul firmei de pază și protecție Axis Corporate Security, deținută de Ioan Andrei Rudeanu, acesta fiind apoi ridicat de procurori și dus la audieri.

Conform datelor de la Registrul Comerțului, Axis Corporate Security are sediul central în municipiul Deva, iar ca asociați apar Mariana Aurora Rudeanu (50%) și Ioan Andrei Rudeanu (50%), acesta îndeplinind și funcția de administrator.

Procurorii susțin că, din datele și probele administrate în cauză rezultă că, în perioada 2010 — 2014, persoanele vizate, printre care și reprezentanții firmei de protecție și pază, ar fi desfășurat tranzacții comerciale fictive cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*