Reacţia lui Ion Ţiriac: „Ce să fac eu în Panama cu conturile?”

tiriac

O nouă dezvăluire în cazul Panama Papers. Platforma Rise Project anunţă că unul dintre cei mai bogaţi români şi-a fi dus toată averea într-un fundaţie din Panama.

Este vorba despre omul de afaceri Ion Ţiriac. În 2009, acesta ar fi mutat acţiunile pe care le deţinea într-un offshore din Insulele Virgine Britanice – într-o fundaţie din Panama, al cărei preşedinte este. Din fundaţie mai fac parte fiul, sora şi avocatul omului de afaceri, dar şi Klaus Mangold, prieten al lui Ion Ţiriac şi fost director al gigantului Daimler Chrysler.

CITEȘTE ȘI:  Țiriac și-a ascuns toată averea în Panama

La rândul său, Ion Ţiriac afirmă că nu are niciun fel de conturi în statul sud-american, iar fundaţia deţinută acolo funcţionează legal de 30 de ani.

Ion Ţiriac: „Ce să fac eu în Panama cu conturile?! Mă duc în Panama să văd eu asta? Nu. Conturile mele sunt în Europa, nu am în Panama conturi, ci fundaţia care e de 30 de ani acolo şi care îmi convine pentru că nu poate să mi-o atace nimeni şi eu fac cu banii mei ce vreau eu şi ce spune boardul fundaţiei. Londra acum cred că-mi convine mai mult. Fiecare plăteşte taxe acolo unde face banii”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *