Ultimele Știri

Reacția Curții Constituționale în cazul Toni Greblă: „Nu i se poate cere demisia”

Toni Greblă este încă judecător la Curtea Constituțională. Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat că nu i se poate impune lui Toni Greblă să își dea demisia. 

Motivul este unul des întâlnit în România, atunci când se întâmplă lucruri similare. Legea este cea care, deși anchetat pentru mai multe fapte de corupție, Toni Greblă este și acum judecător la Curtea Constituțională. Curtea Constituţională este unica autoritate de jurisdicţie constituţională din România, independentă faţă de orice altă autoritate publică și are rolul de garant al supremației Constituției. Ce hilar!

În legătură cu demisia, vreau să vă spun că demisia este un act personal, dacă dumnealui va alege să-şi dea demisia, este alegerea lui. Nu putem să-i cerem demisia pentru că legea noastră spune ce se întâmplă în situaţii de genul acesta”, a spus Augustin Zegrean, președintele CCR.

El a mai explicat că Toni Greblă poate fi cercetat fără nicio aprobare.

„Deci, dumnealui poate fi cercetat fără nicio aprobare de la nimeni, doar în momentul în care s-ar pune problema arestării sau trimiterea în judecată, atunci se cere aprobare din partea instituţiei care a aprobat numirea la Curte. Din acel moment, mandatul lui este suspendat”, a precizat Augustin Zegrean.

Mai mult, președintele CCR se arată suprins de faptul că un judecător al CCR se află într-o asemenea situație.

„Pentru noi a fost o surpriză uriaşă, este pentru prima dată când un judecător, o persoană de la Curte a fost în această situaţie. Ne-a şocat, nu am ştiut până nu am văzut la televizor şi nu am primit comunicatul DNA”, a spus Augustin Zegrean.

Toni Greblă este acuzat de trafic de influenţă, în formă continuată, două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infracţional organizat (în forma constituirii şi în vederea pregătirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate).

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*