Ultimele Știri

Reacția Consiliului Concurenței. Ce ar trebui să se întâmple de acum încolo pe autostrăzile din România

autostrada

Presedintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a vorbit, luni, la bilanțul oficial al activității pe anul trecut, despre companiile petroliere care nu au benzinării pe autostrăzi și care ar trebui să fie preferate pentru concesionarea noilor loturi, iar prețurile din următoarea benzinărie ar trebui să fie afișate periodic.

„Ne dorim ca pe autostrăzi să fie o concurență mai mare pe piața benzinăriilor, să fie prezenți și cei care nu au în prezent benzinării pe autostradă. Astfel, vom recomanda ca la licitații să fie preferate companiile care nu sunt prezente deja, să li se dea un punctaj mai mare acestora”, a precizat Bogdan Chirițoiu.  

Ar trebui ca la intrarea pe autostrăzi și periodic să fie afișată distanța până la cea mai apropiată benzinărie și prețul carburanților practicat de aceasta, a completat el.

„De asemenea, vrem să vedem de ce marii retaileri nu deschid și ei benzinării, ca în alte țări. Poate este o problemă legată de autorizări și trebuie să vedem ce se poate face”, a mai spus oficialul Concurenței.  

Consiliul a prezentat luni bilanțul activității sale pe anul trecut.

 „Anul trecut a fost anul cu numărul cel mai mare de investigații finalizate și al doilea în funcție de cuantumul amenzilor (după 2011 – n. r.). Cel mai mare caz, respectiv cea mai mare amendă, a implicat Hidroelectrica și clienții săi din contractele pe termen lung”, a spus Chirițoiu.  

Principalele sancțiuni au vizat Hidroelectrica și clienții săi (37 milioane de euro în total), piața angro de carburanți (trei companii au fost amendate cu 3,7 milioane de euro), precum și o amendă de 2,7 milioane de euro pentru 82 de companii pentru înțelegeri anticoncurențiale pe piața de lacuri și vopsele. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*