Ultimele Știri

RCS & RDS îşi face publicitate cu ajutorul lui Klaus Iohannis

klaus iohannis in spania

Ambasada României din Spania nu a avut bani pentru vizita lui Klaus Iohannis la Madrid, astfel întâlnirea președintelui cu românii din Spania a fost sponsorizată de o firmă de telefonie mobilă și de trustul său de presă.

Nu mai e un secret că televiziunile se întrec în favoritisme pentru partidele şi politicienii români.  În aceste condiţii, noul actor principal intrat pe scena politică românească, Klaus Iohannis, reprezintă un punct de atracţie pentru Realitatea şi Digi. Dacă ne-am obişnuit deja cu elogiile lui Rareş Bogdan pentru şeful statului, mai nou, televiziunea lui Teszari încearcă să-şi asocieze imaginea cu Klaus Iohannis.

Compania Digi Mobil a finanţat întâlnirea preşedintelui cu românii din Madrid de la hotelul Intercontinental, şi mai mult decât atât, a împărțit pungi cu articole promoționale tuturor participanţilor. Astfel, o întâlnire oficială s-a transformat într-un eveniment promoțional, la care Klaus Iohannis a fost părtaş.

„Românii veniţi să participe la întrunirea cu preşedintele României, organizată în spaţiul unui hotel de lux din capitala Spaniei, s-au trezit în mijlocul unei acţiuni de promovare a produselor Digi Mobil, mai exact în faţa unui magazin cu produsele de telefonie amenajat ad-hoc, după care au primit drept cadou o plăsuţă de plastic cu însemnele evidente ale acestei firme, în care se aflau o agendă, un pix, o cartelă telefonică şi un voucher prin care se acorda o reducere la încheierea unui contract de abonament”, a semnalat Felix Damian, unul dintre cei care au participat la acel eveniment.

iohannis-digi-madrid

iohannis-digi-madrid-4

iohannis-digi-madrid-6

iohannis-digi-madrid-7

iohannis-digi-madrid-10

iohannis-digi-madrid-11

iohannis-digi-madrid-12

iohannis digi spania

În timp ce Administraţia Prezidenţială tace, Ambasada României din Madrid a explicat că instituţia diplomatică nu a avut bani ca să închirieze o sală pentru 400 de oameni, fiind nevoiţi să apeleze la o sponsorizare din partea unei companii private.

Alegerea acestei firme însă nu este totuşi întâmplătoare, având în vedere că RCS&RDS a acordat Partidului Naţional Liberal în campaniile electorale pentru alegerile europene si prezidentiale din 2014 suma de 145.000 de lei, conform datelor publicate în Monitorul Oficial.

Mai exact, compania milionarului a donat către partidul lui Iohannis 95.000 de lei în 12 mai, iar pe 13 octombrie 2014, prin firma New Trend Media, care este deţinută tot de RCS&RDS, a mai oferit încă 50.000 de lei. Acest lucru nu este o noutate, fiindcă aceeaşi firmă a finanţat şi USL în campania electorală pentru alegerile locale şi parlamentare din 2012.

Cu toate acestea, asocierea de brand ar fi o bilă neagră pentru Iohannis, fiindcă RCS&RDS este anchetată de DNA în dosarul mitei pentru Dumitru Dragomir. Procurorii caută dovezi pentru a demonstra preluarea ilicită  a drepturilor de transmisie a meciurilor de fotbal din Liga I de către firma lui Zoltan Teszari. Se presupune că fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitică Dragomir, a primit ca mită 3 milioane de euro de la RDS-RCS, printr-o sponsorizare ciudată a unui restaurant deţinut de acesta de către aceeaşi firmă al magnatului orădean.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on RCS & RDS îşi face publicitate cu ajutorul lui Klaus Iohannis

  1. asa este cand ai 6 case esti sarac- o rusine

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*