Ultimele Știri

Răzvan Nicolescu garantează cu demisia că prețul gazelor nu va crește la începutul anului următor

Ministrul pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat în urmă cu câteva zile că prețul gazelor nu va crește de la 1 ianuarie 2015, așa cum se aștepta o mare parte dintre oameni. Pentru a garanta declarația sa, acesta a anunțat că își va da demisia dacă prețul gazelor va crește de la data menționată de el.

Nicolescu a încercat să îi convingă pe oameni că declarațiile sale sunt reale și a anunțat că este dispus să demisioneze în cazul în care acestea se dovedesc a fi ireale. Acest lucru ar trebui să le aducă o garanție oamenilor, după părerea sa.

„Garantez cu demisia că preţul gazelor nu va creşte, că preţul energiei termice pentru populaţie nu va creşte. Dacă se va întâmpla altfel decât am spus, sunt dispus să demisionez din funcţie. Ce garanţie mai mare vreţi de la mine?”.

Acesta a declarat că a purtat o discuție cu comisarul european pentru Energie, Gunther Ottinger, ce a avut loc în Republica Moldova. În urma acestei discuții, comisarul european i-ar fi oferit acestuia acordul  de a amâna calendarul de liberalizare a prețului gazelor.

„În 4 septembrie i-am transmis lui Ottinger o scrisoare în care i-am transmis că România va face un lucru corect pentru consumatorii casnici de gaze din ţara noastră”.

Ministrul a declarat că nu a luat niciodată în considerare creșterea prețurilor la gaze, după ce a fost acuzat de deputatul PSD, Iulian Iancu, că a avut o „intervenţie mincinoasă care sfidează Parlamentul”.

„Niciodată nu s-a pus problema în România să fie altfel decât centralele de apartament să aibă acelaşi regim ca şi centralele de cogenarare, niciodată nu s-a pus problema în România ca preţurile la energie termică să crească începând cu 1 ianuarie 2015. În Monitorul Oficial din data de 4 noiembrie, nr. 803, ANRE a publicat preţurile la energia termică valabile pentru anul 2015 conform metodologiei în vigoare care ţine cont de preţurile la combustibil din anul 2013 şi anul 2014. Niciodată nu s-a pus această problemă de a creşte preţurile la energie termică, niciodată nu a existat acest risc”.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*