Ultimele Știri

Răzvan Burleanu confirmă în cazul Stelei: Palmaresul urmează sigla

Răzvan Burleanu Steaua

Gigi Becali a pierdut nu numai numele şi sigla prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar şi palmaresul, iar acest lucru este confirmat şi de şeful fotbalului românesc, Răzvan Burleanu.

Scandalul în privinţa siglei Stelei continuă în fotbalul românesc, pentru că juriştii nu ştiu cum să interpreteze decizia instanţei supreme, iar conducerea MApN oscilează între negocieri şi crearea propriei echipe de fotbal.

Totuşi, Federaţia Română de Fotbal a explicat mai întâi prin decizia comisiei juridice, apoi prin vocea preşedintelui FRF, faptul că palmaresul nu mai aparţine echipei finanţate de Gigi Becali, iar odată cu crearea noii secţii de fotbal la CSA, toate trofeele vor fi atribuite acesteia.

„Patrimoniul CSA Steaua în integralitatea lui aparţine CSA Steaua, mai puţin dreptul de participare în competiţii”, au spus juriştii FRF.

„Aşa cum avem motivarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, vedem că marca este legată de palmares, dar acest lucru nu afectează participarea nici la nivel naţional, nici european. Palmaresul urmează sigla, înţeleg că aşa stau lucrurile. Nu avem încă un punct definitiv asumat din acest punct de vedere. În momentul de faţă, Clubul Sportiv al Armatei nu are o echipă de fotbal şi nu putem trece punctele la federaţia de handbal”, a spus Răzvan Burleanu.

În curtea actualei echipe din Ghencea se dezaprobă acest lucru, însă Gigi Becali este pregătit să rămână doar cu titlurile cucerite după 2003.

De partea cealaltă, conducerea MApN nu poate ajunge la un numitor comun în privinţa înfiinţării unei noi echipe de fotbal, pentru că unii sunt nostalgici după veniturile pe care le-ar putea încasa de la Becali, iar alţii sunt sceptici în privinţa susţinerii financiare unui nou club de fotbal.

Până la clarificarea situaţiei, fanii au decis să nu se prezinte la meciurile echipei FCSB cu noua emblemă, iar majoritatea dintre ei sunt alături de celelalte secţii sportive ale Armatei, iar ideea înfiinţării unei noi echipe de fotbal în Liga a 4-a este mai mult decât salutată.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*