Ultimele Știri

Războiul Monicăi Macovei cu procurorul Ponta

Europarlamentarul Monica Macovei a înaintat către Baroul București o solicitare prin care cere excluderea premierului Victor Ponta din avocatură.

Se pare că prin renunțarea la titlul de doctor în drept se anulează diploma pe baza căreia Victor Ponta a devenit avocat, intrând în Barou, fără să dea examenul specific.

„Am solicitat astăzi Baroului București să îl excludă pe Victor Ponta din avocatură, întrucât renunțarea la titlul de “doctor în drept” anulează diploma pe baza căreia a fost primit fără examen în avocatură. Dacă Ponta vrea să mai fie avocat vreodată, trebuie să dea examen și să parcurgă toate căile de pregătire, ca orice alt candidat. Ponta nu poate renunța la titlul de „doctor” fără să piardă titlul de conferențiar, fără să fie exclus din profesia de avocat și fără să returneze banii câștigați prin acest furt intelectual, inclusiv prin contractele cu statul pe care le-a avut ca avocat”, a scris Monica Macovei pe pagina personală de Facebook.

Monica Macovei a trimis o solicitare adresată decanului Baroului București, Ilie Iordăchescu, prin care atrage atenția că Victor Ponta nu îndeplinește condițiile legale pentru a-și exercita profesia. Ilie Iordăchescu a confirmat primirea solicitării și a declarat că va lua o decizie în acest sens.

„A venit o cerere la Baroul București în care se arată că Victor Ponta nu a susținut examen când a intrat în avocatură, ci a intrat în baza diplomei de doctor în Drept și, ca atare, Monica Macovei solicită să dispunem excluderea din Baroul București, având în vedere că renunță la titlul de doctor acordat de Universitatea București. Consiliul Baroului București se va pronunța numai după ce instituțiile abilitate se vor pronunța”, a declarat Ilie Iordăchescu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*