Ultimele Știri

Războiul gazelor sau stăpânul gazelor?

Update:

Directorul operatorului de transport al gazelor, Ukrtransgas, din Ucraina, a declarat că Polonia a încetat să mai livreze gaze naturale, în sistem invers, către Ucraina, din cauza restricțiilor impuse de monopolul gazului rusesc, Gazprom.

”Astăzi, Federația Rusă a început să restrângă furnizarea de gaze naturale către Polonia, în ideea de a întrerupte livrările, în sistem invers, dinspre Polonia. La ora locală 2,00 p.m. (11,00 GMT) Polonia a oprit livrările în sistem invers, de aproape 4 milioane de metri cubi pe zi, spre Ucraina” a declarat Igor Prokopiv, directorul operatorului de transport al gazelor, Ukrtransgas.


De ce îi spunem stăpânul gazelor?… pentru că el are sub control întreaga Europă şi este nimeni altul decât Vladimir Putin. Prima victimă în războiul gazelor este Polonia. În urmă cu câteva săptămâni Polonia şi-a umflat muşchii în faţa marelui urs de la răsărit şi a interzis iniţial accesul avionului ministrului apărării din Rusia, Serghei Soigu.

Drept răspuns la această acţiune „Stăpânul gazelor” comite o mică obrăznicie şi fără niciun anunţ prealabil şi fără nicio explicaţie,  a scăzut cu peste 20% din volumul de gaze vândut Poloniei. Polonia importă de la ruşi peste 50% din necesarul de gaze la nivel naţional.

Compania polonă PGNiG a anunţat miercuri că, de luni încoace, volumul de gaze trimis de Gazprom a scăzut cu 20% faţă de normal, precizând că nu a primit vreun avertisment din partea furnizorului rus.  Tendinţa s-a accentuat marţi, când ruşii au trimis un volum de gaze cu 24% mai mic decât cel normal, stipulat în contractele dintre Polonia şi Rusia.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*