Ultimele Știri

Războiul dintre PSD și PNL, o șaradă pe spatele datornicilor cu credite în franci elvețieni

conversia la cursul istoric

Lupta dintre PSD și PNL, în cazul legii conversiei la cursul istoric, nu este decât o șaradă pe spatele datornicilor cu credite în franci elvețieni. Politicienii, în pragul alegerilor electorale, sunt populiști și ipocriți, fapt ce ar putea duce la o nouă dezamăgire pentru cei asupriți de bănci.   

Legea conversiei creditelor trebuia să fie votată în Plenul Parlamentului, la începutul acestei săptămâni, dar românii cu credite în franci elvețieni au fost lăsați cu buza umflată din cauza unui război între PSD și PNL.

Liberalii au ieșit din sală în ședința din plen de marți pentru a boicota o moțiune pe Justiție, astfel că imediat după acest vor urma să se voteze și legea conversiei creditelor, dar care s-a amânat din lipsă de cvorum, conform spuselor social-democraților.

În toată luptă de atragere a simpatiilor votanților, chiar votanții au fost cei care au rămas cu buza umflată, după mai bine de doi ani de când speră ca această lege să între în vigoare. Și dacă declarațiile populiste s-au dat la televizor și în fața alegătorilor, războiul a continuat și pe Facebook, acolo unde principalii actori din ambele tabere s-au luptat în postări.

Ce spune PSD

„Proiectul referitor la creditele în franci elveţieni s-a aflat, astăzi, pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor printre altele. Conform procedurii parlamentare, înainte de începerea şedinţei, se face prezenţa. Liberalii au absentat chiar de la început pentru că moţiunea împotriva ministrului Prună să nu fie dezbătută. Conducerea Camerei a fost obligată să constate că nu există cvorum, astfel şedinţa a fost închisă. Din cauza liberalilor, nu s-a putut dezbate nici un punct aflat pe ordinea de zi. Au salvat-o pe Prună, ştiind foarte bine că nu pot boicota doar un singur punct, ci toate cele 29 de proiecte de pe ordinea de zi. Astăzi, urmă să fie votat, printre altele, şi un proiect al PSD privind creşterea valorii tichetului de masă de la 9 lei la 13”, scria demagogic pe Facebook Dragnea.

Replica PNL

Andreea Paul și-a tras o poză în sala de ședințe alături de un mesaj răspuns la postarea lui Dragnea. „Incredibilă batjocură PSD la adresa legilor aflate azi pe ordinea de zi. Sala este goală, cu excepţia grupului meu parlamentar. Este 15.50 şi sunt aici de la 15.30 când ar fi trebuit să înceapă votul final în plen, conform programului oficial anunţat. PSD nu este în sala. Cer sancţiuni ferme împotriva parlamentarilor absenţi şi convocarea în regim de urgenţă a unei noi şedinţe în plen. Sunt dezgustată de aceste coterii politice parlamentare. Dezgustată! La funcţii şi locuri eligibile pe liste la următoarele alegeri parlamentare înainte, la muncă înapoi!”.

Liderul liberalilor, Alina Gorghiu, postează, în aceeași zi, o poză de pe telefon în care se arată mesajele anunț (FOTO) pe care PNL-iștii le-au primit, alături de un mesaj. „Minciună PSD are picioare scurte Şedinţa pentru votul final era stabilită la 15.30. PSD a suspendat şedinţa la 15.10. Noi eram prezenţi pentru vot. PSD a fugit”. Mesajul este preluat și redistribuit și de deputatul Daniel Zamfir.

razboi intre PSD si PNL

După război trec la promisiuni

Liviu Dragnea revine și promite că va face în așa fel încă debitorii cu credite CHF vor intra toți sub incidența noii legi de conversie a creditelor.

„Am promis, am realizat! Ieri dimineaţă am eliminat amendamentul legat de pragul de 50%. Acum proiectul de lege este fără gradul de îndatorare. Ieri colegii de la PNL nu au fost în sala. Şedinţa a fost anulată. Luni facem vot final. Am primit, în ultimele zile, mai multe mailuri şi mesaje pe FB de la oameni care sunt în această suferinţă. Un mail era foarte explicit, descria situaţia unui credit de 275.000 CHF luat acum 9 ani, iar azi cetăţeanul avea în continuare de plătit 220.000 CHF. Nu am nimic cu sistemul bancar, este total necesar, dar în această situaţie subjuga familia. Noi putem scoate pragul de 250.000, iar în acest caz votul final ar fi amânat doar cu o zi, deci cel târziu marţi legea ar fi adoptată”, scria Dragnea.

Daniel Zamfir se bucură de promisiunile lui Dragnea

„Eu înţeleg, din spusele dlui Dragnea, că s-a hotărât să renunţe şi la stupidul plafon de 250000 CHF, după renunţarea la gradul de îndatorare de 50%. Mă bucur tare,că şi de această dată dl preşedinte Dragnea a ajuns la concluzia că soluţia corectă e cea fără aceste criterii. Am spus tot timpul că nu se poate să pui prag la înşelătorie! Aşa ne-am fundamentat doar amendamentul la cursul istoric! Cred însă că ar fi fost mai cinstit să se spună că se doreşte îndreptarea erorii făcute de colegii de la PSD luni în comisii, decât să se facă toată tevatură asta cu cvorumul pe care nu l-au asigurat cei de la PNL…”, a delarat deputatul liberal.

Românii cu credite în franci elvețieni nu pot decât să aștepte, în speranța că politicienii vor găsi un numitor comun și vor vota legea în curând.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*