Ultimele Știri

Război la nivel cultural! 14 artiști din Rusia declarați persoane non grata în Ucraina

Miniștrii de la Kiev au aprobat o listă cu 14 personalităţi culturale din Rusia declarate persona non grata în Ucraina, ca urmare a atitudinii lor antiucrainene.

Evhen Nişciuk, ministrul ucrainean al culturii a declarat că instituția condusă de acesta nu va face publică lista cu cele 14 personalităţi ruse interzise în Ucraina, pentru a nu încălca legislaţia internaţională. 

„În urma dezbaterii privind introducerea de sancțiuni sectoriale și personale împotriva artiștilor care susțin în mod deschis agresiunea Rusiei în Ucraina, guvernul a adoptat o listă de 14 de persoane care, datorită poziției lor antiucrainene au fost declarate persoane non grata”, a spus Nișciuk.

Totuși, din declaraţia ministerului reiese că printre acei artiști se numără interpretul Iosif Kobzon, care a concertat, luni, la Donețk alături de teroriştii proruşi, şi umoristul Mihail Zadornov, care de mai multe ori a luat în derâdere parcursul european ales de poporul ucrainean.

Reamintim că, anterior, guvernul de la Kiev a aprobat aplicarea de sancţiuni împotriva a 209 persoane juridice şi peste 1.000 de persoane fizice care au susţinut agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*