Ultimele Știri

RATB și Poliția au băgat frica în călători

RATB card

Călătorii RATB s-au speriat de decizia Regiei de a colabora cu Poliţia Locală şi Jandarmeria pentru a reduce frauda.

Din primele date obţinute, rezultă că un număr mare de călători a răspuns apelului RATB, valoarea titlurilor vândute luni, 15 februarie 2016 (în prima zi de aplicare a măsurilor) fiind de 1.087.639,32 lei, faţă de 622.348,03 lei, cât s-a încasat într-o zi similară, luni, 1 februarie 2016, creşterea reprezentând aproximativ 43%.

Şi numărul validărilor de titluri de călătorie a crescut, dar cu numai 15.069 călătorii (7%), luni 15 februarie, 2016, fiind înregistrate 213.123 călătorii validate, faţă de luni, 1 februarie 2016, când numărul acestora a fost de 198.054.

„Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) mulţumeşte publicului călător pentru înţelegerea şi cooperarea pe care le-a dovedit în prima săptămână de aplicare a măsurilor pentru creşterea calităţii serviciilor de transport public.

Citește și: RATB: Din 15 februarie nu se va mai putea călători fără bilet! Ce măsuri de urgență a dispus regia de transport public

De asemenea, RATB mulţumeşte Municipalităţii Capitalei, Brigăzii de Poliţie pentru Transportul Public, Jandarmeriei şi Poliţiei Locale a municipiului Bucureşti pentru sprijinul acordat în aplicarea acestor măsuri.

De aceea, RATB reînnoieşte apelul adresat călătorilor care deţin abonamente ca aceştia să valideze fiecare călătorie în sistemul automat de taxare, acest lucru permiţând o analiză cât mai completă a cererii de transport şi alocarea de resurse în funcţie de acest indicator. Aproximativ 60% din încasările RATB provin din cumpărarea de abonamente lunare, ceea ce dovedeşte ponderea pe care aceste titluri de călătorie ar avea-o în stabilirea traseelor şi numărului de vehicule. RATB a înregistrat anul trecut o medie anuală de 165.000 de călătorii validate pe zi, în timp ce vehiculele Regiei asigură circa două milioane de călătorii pe zi”, se arată într-un comunicat de presă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*