RATB a declarat că respectă Codul Muncii, după ce mai mulți angajați au protestat în fața sediului

  • Nicoleta Ungureanu
  • 29 iulie 2016
  • Social

Aproximativ 30 de angajați au prostestat joi în fața sediului RATB, susţinând că  sunt obligaţi să încheie un act adiţional la Contractul de Muncă prin care se încalcă Codul Muncii.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti susţină că respectă Codul Muncii şi că instituţia şi-a arătat deschiderea către dialog faţă de reprezentanţii salariaţilor.

„RATB respectă Codul Muncii şi face paşi siguri spre modernizare şi servicii de calitate. Conducerea RATB şi-a arătat în ultimele luni deschiderea şi dispoziţia către dialog faţă de reprezentaţii salariaţilor, iar în privinţa condiţiilor de muncă, RATB a făcut permanent eforturi pentru ca acestea să fie asigurate conform prevederilor legale”, susţine RATB într-un comunicat de presă.

În jur de 30 de angajaţi au protestat joi în faţa sediului RATB, susţinând că salariaţii sunt obligaţi să încheie un act adiţional la Contractul de Muncă prin care se încalcă Codul Muncii.

„Actele adiţionale la contractele individuale de muncă pe care le-au semnat salariaţii RATB sunt efectul creşterii, prin hotărâre de guvern, a nivelului salariului minim, pentru o remunerare echitabilă a angajaţilor. Totodată, s-a avut în vedere de ambele părţi o cheltuire judicioasă a banului public, o înlesnire a mobilităţii salariaţilor RATB, existând în acest sens foarte multe cereri chiar din partea acestora. Precizăm că acest aspect ţine seama de toate prevederile Contractului Colectiv de Muncă şi ale Codul Muncii, iar relocarea unui salariat în cadrul RATB se face ţinându-se cont de pregătirea fiecăruia şi celelalte prevederi legale, inclusiv cele referitoare la condiţiile de muncă. Menţionăm că transformarea RATB în societate comercială va permite accesarea de fonduri europene în scopul îmbunătăţirii condiţiilor de muncă şi pregătirii continue, pe tot parcursul carierei, pentru salariaţi, precum şi investiţii în domeniul modernizării şi creşterii parcului de vehicule şi informării publicului, respectarea programului de transport şi a orarului de circulaţie pe fiecare staţie, toate acestea având ca efect final servicii de calitate oferite publicului călător”, susţine RATB drept replică la susţinerile protestatarilor.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *