Ultimele Știri

Rareș, geniul informatician care a obținut 4 medalii de aur la Olimpiada Internaţionala de Informatică

Rareş Buhai este un tânăr din Bistrița care a reușit să se claseze pe locul II în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, după ce a obținut patru medalii la această competiție, fiind campion în toți cei patru ani în care a participat.

Geniul informatician urmează să studieze la Massachusetts Institute of Technology (MIT), una dintre cele mai prestigioase universităţi americane, aceasta oferindu-i deja tânărului o bursă de studiu, care îi va acoperi absolut toate cheltuielile. Profesorul său, Constantin Gălăţan, declară că tânărul este cu adevărat un geniu și că nu se mai întâlnește cineva la fel printre informaticienii întregii generații actuale.

Acesta s-a întors ieri de la cea de-a patra olimpiadă la care a participat, fiind ca de fiecare dată câștigător al medaliei de aur. Cele patru medalii de aur câștigate la Olimpiada Internațională de Informatică i-au garantat tânărului locul II în Hall Of Fame-ul competiţiei care are loc an de an în Kazahstan. Panoul de onoare al competiției reuneşte 324 de competitori din 84 de ţări, locul I fiind ocupat de Gennady Korotkevich din Belarus.

Profesorul său spune că deși Rareș a început să învețe programare încă din clasa a V-a, având 6 ore de antrenament pe zi, nu consideră că i-a fost ”furată” copilăria. 

„Am putea să folosim această expresie <<copilărie furată>> în cazul celor care sunt obligaţi să facă asta, dar nu în cazul lui Rareş, pentru că el şi-a dorit să facă lucrul acesta, nu a fost împins de la spate. Renunţarea la anumite bucurii, plăceri ale copilăriei, care nu se face în totalitate, este compensată de rezultatele obţinute în competiţii. (…) Rareş nu este o persoană izolată şi închisă, are prieteni, are parte de activităţi extraşcolare, cântă la chitară într-o formaţie, joacă fotbal alături de prieteni”, spune Constantin Gălăţan.

După examenul de Bacalaureat, Rareș a fost admis la trei dintre cele mai bune universități din lume: Massachusetts Institute of Technology (MIT), Stanford University şi Harvard. Acesta a ales MIT deoarece consideră că este cea mai bună în domeniul informaticii, urmând să primească de aici o bursă de 50.000 de dolari anual, sumă care îi va permite să își acopere toate cheltuielile necesare studiului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*