Ultimele Știri

Raport ONU: Peste 3000 de morţi în estul Ucrainei de la începerea războiului

Peste 3000 de oameni şi-au pierdut viaţa în Ucraina, de la începerea conflictului din sud-estul ţării, se arată în cel mai recent raport al ONU, citat de Reuters.

În raport au fost incluse şi cele 298 de victime ale catastrofei aviatice în urma doborârii aeronavei MH17, cel mai probabil de către o rachetă de tip Buk trasă de separatişti.

Numărul victimelor ar putea fi însă mai mare, conform lui Ivan Simonovic, şeful departamentului ONU pentru drepturile omului.

Potrivit acestuia, numărul oficial al persoanelor ucise în Ucraina în conflictul care a început la mijlocul lunii aprilie este de 2.729.  Dacă sunt incluse şi cele 298 de victime ale prăbuşirii avionului Boeing 777, aparţinând Malaysia Airlines, numărul morţilor depăşeşte 3.000, a specificat el.

„Acest număr de persoane ucise în Ucraina, include victimele înregistrate în baza resurselor disponibile şi numărul real poate fi semnificativ mai mare”, a declarat Simonovic, într-o reuniune extraordinară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), ce se desfăşoară luni la sediul Organizaţiei din Viena.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*