Ultimele Știri

Raport îngrijorător: ‘Românii reprezintă o sursă semnificativă de victime ale exploatării sexuale’

trafic-persoane

România rămâne o sursă semnificativă dar şi o destinaţie pentru traficul de persoane, acţiunile instituţiilor române pentru contracararea acestui fenomen fiind insuficiente, potrivit unui raport al Departamentului de Stat american.

„România este o sursă, o zonă de tranzit şi o destinaţie pentru bărbaţi, femei şi copii care sunt victime ale traficului în vederea muncii forţate, precum şi pentru femei şi copii victime ale traficului pentru exploatarea sexuală”, se arată în raportul Departamentului de Stat pe tema traficului de persoane.

România este încadrată în „categoria a II-a” în raport, a ţărilor care nu depun suficiente eforturi pentru contracararea traficului de persoane.

„Românii reprezintă o sursă semnificativă de victime ale exploatării sexuale şi prin muncă pentru Europa Occidentală (în principal pentru Marea Britanie, Italia, Spania şi Franţa), dar şi pentru centrul şi sudul Europei (în special pentru Cehia, Ungaria şi Grecia). Bărbaţi, femei şi copii din România sunt supuşi muncilor forţate în agricultură, în construcţii, în servicii casnice şi manufacturiere, precum şi pentru cerşetorie forţată şi furt, atât în România, cât şi în alte ţări”, subliniază raportul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*