Ultimele Știri

Răpirea Jurnaliștilor | Traian Băsescu poate fi urmărit penal

Traian Băsescu la Parchet

Judecătoria Sectorului 5 a decis redeschiderea dosarului(in rem.) al fostului președinte Traian Băsescu, privind răpirea jurnaliștilor în Irak. 

Corneliu Vadim Tudor a depus în anul 2009 o plângere penală împotriva lui Traian Băsescu și Vasile Blaga, pentru că ar fi sustras 4 milioane de dolari din suma de 12 milioane de dolari, plătită pentru răscumpărarea celor trei jurnaliști români. 

„Nu mă surprinde, pentru că reclamația sau plângerea depusă de răposatul Corneliu Vadim Tudor nu mi-a fost opozabilă cât timp am îndeplinit funcția de președinte. A putut fi chemat Vasile Blaga și și-a dat declarația și a fost scos din cauză de procurori, cu certitudine va trebui să am posibilitatea și eu să dau o declarație la Parchetul General sau cine va investiga acest caz pentru a clarifica lucrurile”, a declarat Traian Băsescu într-o intervenție la Digi24.

Președintele spune că dosarul privind răpirea jurnaliștilor a fost secretizat de SRI și SIE,  iar el nu poate oferi detalii pentru că vorbim de un secret de stat.

„Este secretizat de Serviciul Român de Informații și de SIE și nu am dreptul să fac niciun fel de declarații legat de conținutul dosarului. Ce vă spun însă în mod cert este că așa sunt în România târâiți oamenii prin fața procurorilor pe delațiuni, iar aici suntem în fața unei delațiunii a vestitului fost tribun Corneliu Vadim Tudor. Mă voi duce în fața procurorului să dau o declarație”, a spus fostul președinte.

Astfel, decizia luată azi arată că se poate redeschide urmărirea penală faţă de Traian Băsescu pentru fapte de abuz în serviciu şi conflict de interese legat de cazul pornit de la un denunţ din 2009 al lui Corneliu Vadim Tudor. Parchetul a solicitat să se reia ancheta după ce a constatat că, în timpul celui de-al doilea mandat al lui Traian Băsescu, s-a dat decizie de neîncepere a urmăririi penale, deşi ar fi trebuit luată decizia de suspendare.

Soluţie de neîncepere a urmăririi penale a fost luată şi faţă de Vasile Blaga, decizia a fost contestată la instanţă, dar a rămas definitivă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*