Ultimele Știri

Ramona Mănescu, audiată în dosarul accidentului aviatic din Apuseni

Fostul ministru al Transporturilor Ramona Mănescu este audiată astăzi, 16 decembrie, în dosarul privind accidentul aviatic din Apuseni, care s-a soldat cu moartea pilotului Adrian Iovan şi a studentei Aurelia Ion. Audierea are loc la Parchetul instanței supreme, unde Ramona Mănescu a ajuns în jurul orei 12:15.

Ramona Mănescu și Radu Stroe trebuiau să fie citați de p data de 9 decembrie, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), unde urmau să dea mai multe declarații privind tragedia din Apuseni. Audierea s-a amânat la acea dată, din cauza faptului că aceștia nu s-au prezentat, pe baza unor ”motive obiective”.

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Radu Stroe a fost ulterior audiat, pe data de 12 decembrie. Acesta a demisionat din funcția sa de ministru la data de 23 ianuarie, la trei zile de la momentul tragediei, care s-a soldat cu moartea pilotului Adrian Iovan și a studentei Aurelia Ion. La finalul mandatului, acesta a prezentat păreri de rău și a declarat că regretă că aceste lucruri s-au întâmplat în timpul mandatului său de ministru al Afacerilor Interne.

La Parchetul instanței supreme urmează să fie audiat și şeful Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), Marcel Opriş, care va da, de asemenea, declarații în acest dosar. ROMATSA a transmis pe parcursul anchetei desfășurate de Parchetul instanței supreme, transcrieri ale convorbirilor purtate de personalul instituțiilor, pe parcursul zborului, informațiile fiind solicitate de procurori. Procurorii Secţiei Parchetelor Militare au mai cerut de la ROMATSA şi documente referitoare la briefing-ul meteorologic al zborului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*